Yeni telefonunu erteledi

Güncelleme Tarihi:

Yeni telefonunu erteledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2012 10:02

BlackBerry telefonlarının üreticisi Research In Motion (RIM), BlackBerry 10'un piyasaya çıkarılmasını erteleyeceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

5 bin çalışanını daha işten çıkaran RIM'in, dünya genelinde 16 bin 500 çalışanı bulunuyor. RIM, hisse değerlerinde yılın ilk çeyreğindeki düşüşün, tahmin edilenden daha fazla olduğunu da bildirdi. Şirket açıklamasında, yeni BB10 işletim sisteminin, önümüzdeki yılın ilk üç ayı içerisinde piyasaya verilmesinin planlandığı belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre RIM'in 3,1 milyar dolar olan gelirleri, yüzde 18 oranında düşüşle 2,81 milyar dolara geriledi. Geçen yıl yüzde 75’ten fazla düşüş yaşayan RIM’in hisse senetleri yüzde 15,3 daha düşüş gösterdi. Piyasa uzmanları, RIM’in bağımsız bir şirket olarak yoluna devam edip edemeyeceğini sorguluyor ve satışa çıkarılabileceği yorumları yapıyor. Federal Maliye Bakanı Jim Flaherty, satışın söz konusu olması halinde, bunu bloke etmeyeceklerini açıklamıştı.

KİME SATILACAK

Telefon pazarında sıkıntı yaşayan şirketin Facebook veya Amazon'a satılabileceği konuşuluyor. Facebook'un kendi telefonunu üretmek istediği herkesin malumu. Ancak bu konuda taraflar yorum yapmaktan kaçınıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!