Yeni nesil MacBook Air Türkiye'ye geldi

Güncelleme Tarihi:

Yeni nesil MacBook Air Türkiyeye geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2010 00:00

iPad’in gördüğü ilgiden bir hayli memnun olan Apple, yeni nesil MacBook’larını da iPad’den esinlenerek yeni baştan yaratıyor. İnce tasarımıyla dikkat çeken ve yeni nesil teknolojilerden faydalanan MacBook Air serisi, artık Türkiye’de…

Haberin Devamı

MACBOOK AIR TÜRKİYE'YE GELDİ / FOTOGALERİ

İlk olarak ince tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken MacBook Air, iki farklı ebatlarda kullanıcılara sunuluyor. 11.6 inç’lik MacBook Air’in yanı sıra dileyen kullanıcılar daha geniş bir ekran sunan 13.3 inç’lik modeli de tercih edebiliyor. Şimdi isterseniz MacBook Air’in önce çıkan özelliklerine göz atalım:

- MacBook Air’lerin en ince noktası 2.79 milimetreyken, en kalın noktası 17.27 milimetreyi geçmiyor.

- 11 inç’lik MacBook Air’in ağırlığı 1 kg iken, 13 inç’lik modelin ağırlığı ise 1.3 kg’ı geçmiyor.

- Yeni nesil MacBook Air’ler sabit diskleri (hard disk) terk ediyor ve yerini Solid State Disk’e (Katı Durum Diski / SSD) bırakıyor. Solid State Disk, flaş hafıza boyutlarında olduğundan MacBook Air’in içinde oldukça az yer kaplıyor. Bu da batarya için daha büyük bir alanın kazanılması anlamına geliyor. Batarya gücünü daha az kullanan ve sabit diske göre bir hayli hızlı olan SSD sayesinde MacBook Air 10 saniye gibi kısa bir sürede açılabiliyor ve yine saniyeler içinde kapanabiliyor. Sabit disk gibi oynar parçası bulunmadığı için herhangi bir ses de yaratmayan SSD, sabit disklere göre daha güveni bir yapıya sahip.

- Kullanıma bağlı olarak değişiklik gösterse de, MacBook Air’in batarya ömrü tam kullanımda 7 saat boyunca prizden bağımsız olarak çalışabiliyor. Cihazın bekleme süresi ise (standby) 30 günü buluyor.

- Eski modellere göre yeni MacBook Air’lerde daha büyük bir trackpad (dokunmatik fare) tercih edilmiş. Bu trackpad’ler ile resimler yeniden boyutlandırılabiliyor veya döndürülebiliyor.

- MacBook Air serisi, iPhone 4, iPod touch ve diğer Mac bilgisayarlarla görüntülü görüşme yapılabilmesini mümkün kılıyor.

- 11.6 inç’lik MacBook Air, enerji tasarrufu sağlayan Intel Core 2 Duo işlemciyi kullanırken, bunun yanı sıra 2 GB bellek (RAM) ve NVIDIA GeForce 320M bütünleşik ekran kartından faydalanıyor. 13.3 inç’lik modelde ise 1.86 GHz Core Duo işlemci bulunuyor ve diğer özellikleri 11.6 inç’lik model ile aynı.

- İki modelde de yüksek çözünürlüklü LED arkadan aydınlatmalı ekran yer alırken, Mini DisplayPort yuvası sayesinde HDTV, projeksiyon gibi cihazlarla da bağlantı kurulabiliyor.

- 802.11n WiFi ile kablosuz internetin yanında Bluetooth 2.1 +EDR teknolojisinden de faydalanan MacBook Air’in 2 GB’lık dahili belleği 4 GB’a çıkarılabiliyor.

FİYATI NE OLACAK

MacBook Air, biraz önce belirttiğimiz üzere farklı modellerden oluşuyor. Fiyat aralığı 1.389 dolardan başlıyor ve 2.199 dolara kadar çıkıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!