Yahoo da Facebook'u 1 milyar dolara istemişti

Güncelleme Tarihi:

Yahoo da Facebooku 1 milyar dolara istemişti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2012 10:45

Facebook'un Instagram'ı 1 milyar dolara alması, akıllara Yahoo'nun Facebook'u almak için 2006 yılında 1 milyar dolarlık teklifte bulunmasını getirdi.

Stanford Üniversitesi mezunu iki arkadaşın, Mike Krieger ve Kevin Systrom'un, iPhone'lar için geliştirdiği Instagram uygulaması, Ekim 2010'da yayın hayatına başladı.

Apple'ın uygulama mağazası Apple Store'daki yüzbinlerce uygulamanın arasından sıyrılarak en çok indirilen uygulamalardan biri olan Instagram'da bugün 15 kişi çalışıyor. Şubat 2011'de piyasa değeri 30 milyon dolar olan Instagram'ın Mart ayı sonu itibariyle ise değeri 500 milyon dolardı. Ancak Facebook'un biçtiği fiyat neticesinde Instagram, 1,5 sene içinde kendini 1 milyar dolara Facebook'a satmayı başardı. Bu alımla birlikte Facebook'un pazar değeri de 100 milyar dolara ulaştı.

Instagram'ın satılması fikri ise ilk olarak şirketin kurucularından biri olan ve şirketin yüzde 45 hissesini elinde bulunduran Systrom'dan çıktı. Alımın ardından açıklama yapan Facebook'un patronu Mark Zuckerberg, Instagram'ın kendiler için bir dönüm noktası olduğunu ve bu alım itibariyle yeni alımlara kapılarını kapattıklarını dile getirdi.

iPhone'lardan sonra Android işletim sistemini kullanan cihazlar için de yayınlanan Instagram, sadece 12 saat içinde 1 milyon kez indirildi.

YAHOO FACEBOOK'U 1 MİLYAR DOLARA ALMAK İSTEMİŞTİ

2006 yılında arama motorlarından biri olan Yahoo, Facebook'u almak için 1 milyar dolar teklif etmiş, Zuckerberg ise bu teklifi reddetmişti. Bugün ise Facebook, Instagram'ı aynı bedelle satın aldı.

GOOGLE DA YOUTUBE'U ALMIŞTI

Facebook'un fotoğraf uygulaması Instagram'ı satın alması, Google'ın 2006 yılındaki YouTube alımını akıllara getirdi. YouTube'u 1.6 milyar dolar karşılığında satın alan Google, 6 yıl içinde YouTube'u dünyanın en büyük video portalı yaptı.

FACEBOOK'UN PATRONU ZUCKERBEG'İN ÖZEL FOTOĞRAFLARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!