Xbox One, Xbox 360'ın oyunlarını çalıştıracak mı?

Güncelleme Tarihi:

Xbox One, Xbox 360ın oyunlarını çalıştıracak mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2015 12:01

Geçtiğimiz günlerde Xbox One sahipleri geriye uyumluluk sayesinde 104 adet Xbox 360 oyununu yeni konsollarında oynayabilme şansına kavuştu. Üstelik bu geriye uyumluluk sadece Xbox Live üzerinden indirdiğiniz oyunları da kapsamıyor.

Haberin Devamı

Eğer elinizde desteklenen 104 oyundan biri kutulu olarak mevcutsa tek yapmanız gereken diski Xbox One'a takmak ve otomatikman açılacak olan Xbox Live penceresinden oyunu indirmek, evet bu kadar kolay.

Elbette akla ilk Xbox oyunlarının da desteklenip desteklenmeyeceği geliyor bu durumda. İnternet ortamındaki her türlü platform üzerinden Xbox Platform Direktörü Mike Ybarra’ya konuyla ilgili sorular soruldu. Mike Ybarra, Xbox 360 projesinde yer aldığından, bu tarz zorlayıcı projelere sıcak bakıyor ve imkansız diye bir şeyin söz konusu olmadığını, tüm olasılıkların değerlendirilebileceğini belirtti.

Xbox UserVoice adlı oylama sistemi üzerinden oyuncuların taleplerini iletebileceklerini açıklayan Ybarra, eğer yoğun talep görürse projenin hayata geçmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!