World of Warcraft kan ağlıyor

Güncelleme Tarihi:

World of Warcraft kan ağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2011 17:40

Dünyanın en çok oynanan MMORPG tarzı oyunu olan World of Warcraft (WOW) için son zamanlarda işler hiçte iyi gitmiyor.

Haberin Devamı

Oyun dünyasının nabzını tutan Analiz şirketlerinden birisi olan Lazard Capital Markets, World of Warcraft’ın kullanıcı sayısında son zamanlarda bir düşüşün olduğunu düşünerek bir araştırmaya gitti ve sonuçta haklı olduğunu gördü. Scroll.com.tr'nin haberine göre WOW'un, özellikle Aralık ayında çıkacak olan Star Wars: The Old Republic oyununun piyasaya sürülmesinden sonra 900.000 ile 1.6 milyon arasında kullanıcısını kaybedebileceğini belirledi.

Kimi oyunu tamamen bırakmış, kimi de World of Warcraft’tan vazgeçip Star Wars: The Old Republic’in çıkmasını bekleyen 381 katılımcı arasında yapılan ankette, oldukça ilginç sonuçlar yer alıyor. Katılımcıların %50'si bırakma sebebi olarak artık bu oyundan yorulmalarını gösteriyor. Genel olarak bunların yani %50'lik kısmın %38'i The Old Republic’in çıkmasının ardından bu oyunu alıp almayacaklarına karar vereceklerini dile getirdi.

Blizzard’da zaten 30 Eylül tarihli açıklamasında kayıtlı kullanıcı sayılarının 800.000 adet gerileyerek 10.3 milyon seviyesine yerleştiğini açıklamıştı. Analiz şirketinin aynı katılımcılar üzerinde yaptığı ankette bir diğer önemli konu ise, bu kitlenin %33'lük kısmı WoW’a çıkartılacak dördüncü ek paket olan Mist of Pandaria’nın geri dönmek için iyi bir sebep olabileceğini düşünüyor.

Bakalım ilerleyen dönemlerde, WoW eski popülaritesini yeniden kazanabilmek için yeni girişimler olacak mı? Bunu hep beraber bekleyip göreceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!