Windows 7'de dil nasıl değiştirilir? Windows 7 dil değiştirme adımları

Güncelleme Tarihi:

Windows 7de dil nasıl değiştirilir Windows 7 dil değiştirme adımları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 20:37

Windows kullanıcıları tarafından en fazla araştırılmakta olan ayarlardan birisi de dil ayarlarının nasıl değiştirildiği olmaktadır. Özellikle dil ayarlarını kendisine göre ayarlamak isteyen kişiler tarafından oldukça fazla araştırıldığını söylemek mümkündür. Bu yüzden Windows kullanıcıları dil değişikliğinin ne şekilde yapıldığına dair bilgi edinmek istemektedir. Sizin için Windows 7'de dil nasıl değiştirilir? Windows 7 dil değiştirme adımları nasıl yapılmaktadır detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Windows 7 kullanıcıları kullandıkları cihazın dil ayarlarını değiştirmek isteyebilir. Bu durumda cihazının dilini değiştirmek için dil arabirimi paketlerini kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda diğer dillerde de klavyeni rahatlıkla kullanabilmek için klavye giriş dilini de değiştirmen mümkün olmaktadır.

Windows 7'de Dil Nasıl Değiştirilir?

Windows 7 dil ayarlarının yapılması aslında oldukça kolay bir işlem olarak ifade edilebilir. Görüntüleme dilini değiştirmek için ilk adım olarak denetim masasının açılması gerekmektedir. Denetim masası açıldıktan sonra ise Windows arabiriminin dilini değiştiren dil paketlerini kullanmayı tercih edebilirsiniz. Ancak dil paketleri Windows 7 Ultimate veya Enterprise kullanmanız durumunda işinize yarayacaktır. Starter, Basic veya Home kullanılması durumunda ise farklı dil paketlerinin yüklenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda bunlar arabirimin dilini çevirseler bile önceden yüklenmiş olan temel bir dil de gerektirirler.

Haberin Devamı

Denetim masasını başlat menüsünden kolay bir şekilde açabilirsiniz. Hemen ardından görüntüleme ölçütü bölümüne girebilirsiniz. Büyük simgeler ve küçük simgeler bölümünden ise herhangi bir denetim masası seçeneğine kolaylıkla erişim sağlama imkanı bulabilirsiniz. Hemen ardından Windows Update seçeneğinin seçilmesi gerekmektedir. Bu kısımdan mevcut dil paketlerinden birisini indirmek için faydalanmanız da mümkün olmaktadır. Windows Update kısmını açtıktan sonra isteğe bağlı güncelleştirmeler var bağlantısına tıklayarak güncelleştirmelerin kontrol edilmesini de sağlayabilirsiniz.

Windows 7 Dil Değiştirme Adımları

Windows 7 kullanıcılarının dil değişikliği yapması için uygulaması gereken adımlar bulunmaktadır.

Öncelikli olarak Başlat menüsüne tıklanması gerekmektedir. Ardından arama kısmına girerek görüntüleme dilini değiştir yazılması gerekmektedir.

Çıkan seçenekler içerisinden görüntüleme dilini değiştir seçeneğine tıklanması gerekmektedir. Açılan listede tercih edebileceğiniz diller yer almaktadır. Bu listede bulunan dil seçeneklerinden istediğinizi seçmeniz ve ardından tamam seçeneğine basmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

Bilgisayarınızın dilini değiştirmek istediğiniz de bu adımları takip etmenize rağmen görüntüleme dilini değiştir seçeneğinde istediğiniz dil seçeneği bulunmayabilir. Böyle bir durum ile karşılaşmanız halinde ise bilgisayarınızda kullanmak istediğiniz dil için uygun bir dil paketi yüklemeniz gerekecektir.

Kontrol panelinde bulunan bölge ve dil seçeneğinin seçilmesi gerekmektedir. Açılan sekmede ise klavyeler ve diller seçeneğinin işaretlenmesi gerekmektedir.

Yeni yüklediğiniz dili görüntülemek için ise görüntüleme dili seçin menüsüne girmeniz gerekmektedir. Hemen ardından çıkan dil seçenekleri içerisinde yeni yüklediğiniz dili seçerek işaretlemeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

İstediğiniz dili seçtikten sonra sağ alt köşede bulunan uygula seçeneğine basmanız gerekir. Hemen ardından ise oturumu kapatarak bilgisayarınızı tekrar başlatmanız gerekecektir. Bilgisayarı baştan başlatmanız durumunda ise yaptığınız dil değişikliklerinin bilgisayarınıza uygulanacağını söylemek mümkündür.

Yüklemiş olduğunuz dil paketine rağmen bazı programlarda dil ayarlarının görülmemesi gibi bir sorunda söz konusu olabilmektedir. Böyle bir durum ile karşılaşıldığı takdir de ise sistem yerel ayarlarının değiştirilmesi gerekmektedir. Böylece sorunun çözülmesi sağlanabilir. Bunun için ise öncelikli olarak denetim masasının açılması gerekmektedir. Hemen ardından ise bölge ve dil seçeneğinin işaretlenmesi gerekmektedir. Önce yönetimsel sekmesine ve ardından da sistem yerel ayarlarını değiştir butonuna basmanız gerekmektedir. İndirmiş olduğunuz dili seçerek tamam seçeneğine basmanız gerekmektedir. Bu işlemin ardından ise ayarların kaydedilmesi için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız istenecektir. Böylece başarılı bir şekilde dil değişikliğini yapmanız mümkündür.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!