Windows 7 artık daha uyumlu

Güncelleme Tarihi:

Windows 7 artık daha uyumlu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2010 10:25

Windows 7, yayınlanan yeni güncelleme ile en büyük dertlerinden birinden kurtuluyor.

Haberin Devamı

Windows 7 şüphesiz çok iyi bir işletim sistemi; ama onu iyi yapan yeniliklerin birçoğunun kaçınılmaz bir maliyeti var: Örneğin eski oyunlar gibi Windows XP için optimize edilmiş bazı uygulamalar yeni Windows altında çalışmayabiliyor. Bu da, özellikle eski oyunların hayranları için büyük bir hayal jırıklığı anlamına geliyor. Ama bu hayal kırıklığı nihayet sona eriyor: Yayınlanan yeni bir Windows güncellemesi bu konuda oyunculara ilaç gibi gelecek.

KB976264 isimli uyumluluk güncelleştirmesi dünden bu yana otomatik güncelleştirmeler üzerinden dağıtılıyor ve Microsoft'a göre başka oyunların yanında Warcraft III, Diablo, Tony Hawks Pro Skater 4, Age of Empires III ve Sid Meier's Pirates! gibi popüler başlıklara da ikinci baharlarını yaşatacak.

Bahsi geçen programların birkaçı geçen süre zarfında geliştirici firmaları tarafından uygun yamalar ile beslenerek zaten Windows 7'ye hazır hale gelmişti; ama resmi güncelleme ile artık çok daha fazla eski program ve oyun hiçbir ek ayara gerek kalmadan Windows 7 altında çalışabilecek. Yani, özellikle oyunseverlerin, artık Windows 7'ye geçmemek için bir bahaneleri kalmamış oluyor.

Haberin Devamı

Microsoft'un dünden beri sunduğu diğer güncelleştirmeler Windows Media Center'daki bazı sorunları gideriyor, kızılötesi arabirimlerle olan sorunları düzeltiyor ve Internet Explorer'daki bir güvenlik açığını kapatıyor.

Tüm bu takvim dışı güncellemelere, otomatik güncelleştirmeler aracılığıyla ulaşabilirsiniz...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!