Windows 10'da VPN ayarları nasıl yapılır? Windows 10 VPN ekleme, değiştirme ve ayarları

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da VPN ayarları nasıl yapılır Windows 10 VPN ekleme, değiştirme ve ayarları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2022 19:07

Kullandığınız bilgisayardan VPN ayarlarını yapmak oldukça fazla karşılaşılmakta olan bir durum olarak ifade edilebilir. Özellikle VPN ekleme ve değiştirme işlemlerinin ne şekilde yapıldığıyla ilgili olarak bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Bu yüzden VPN ayarlarının ne şekilde yapıldığının bilinmesi büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Windows 10'da VPN ayarları nasıl yapılır? Windows 10 VPN ekleme, değiştirme ve ayarları ne şekilde yapılmaktadır detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

 

 Windows 10'da VPN ayarlarını yapmak isteyen kişilerin daha güvenli bir bağlantı sağlamasına neden olmaktadır. Windows 10 işletim sistemine sahip olan cihazınız ile bir sanal ağa (VPN) bağlanmanız mümkün olmaktadır. Bir VPN bağlantısı kurmak için öncelikli olarak bilgisayarınızda bir VPN profilinin bulunması gerektiğini söylemek de mümkündür.

  Windows 10'da VPN Ayarları Nasıl Yapılır?

  Bir VPN'ye bağlanabilmek için bilgisayarınızda bir VPN profili oluşturmanız gerekmektedir. Kendi oluşturduğunuz VPN profilini kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda şirketinizden bir VPN profili de isteyebilirsiniz. Başlamadan önce Windows 10 için kullanacağınız VPN adreslerinin iş için mi yoksa kişisel kullanım için mi olduğuna karar verilmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

 İş için olması durumunda şirketinizin internet sitesinde VPN ayarlarını yapmak için bir VPN uygulaması yapmayı deneyebilirsiniz. Aynı zamanda şirketinizden de destek alabilirsiniz.

 Kişisel kullanım için abone olduğunuz bir VPN adresinin söz konusu olması durumunda hizmet için bir uygulama olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

 VPN ayarlarını yapmak için öncelikli olarak VPN bağlantısı için ayarlar bölümüne girilmesi gerekmektedir. Ayarlar kısmını açtıktan sonra ise İnternet & VPN seçeneğinin işaretlenmesi gerekmektedir. Bir VPN bağlantısını ekle seçeneğine bastığınız zaman ise sırayla uygulamanız gereken bir takım adımların bulunduğunu söylemek de mümkündür.

  Bir VPN profiline bağlanmak için görev çubuğunun en sağında bulunan Ağ simgesinin seçilmesi gerekmektedir. Kullanmak istediğiniz VPN bağlantısının seçilmesi için ise VPN bağlantısını seçtiğiniz zaman ne olduğuna göre yapılması gerekenler farklılık gösterebilmektedir. VPN bağlantısının hemen altında bağlan kutusunun bulunması durumunda bunun seçilmesi gerekmektedir. VPN bölümünün ayarlar kısmından açılması için ise kullanıcı adınızı ve parolanızı yazarak oturum açma bilgilerinizin kaydedilmesi gerekmektedir.

  Windows 10 VPN Ekleme, Değiştirme ve Ayarları

Haberin Devamı

 Bir VPN bağlantısı eklemek için öncelikli olarak, VPN sağlayıcısı için Windows (yerleşik) seçeneğini işaretlemek gerekmektedir.

 Açılan bağlantı adı kutusunda ise tanıyabileceğiniz bir ad girmeniz gerekmektedir. Bu kısımda yazacağınız VPN bağlantısı adı, bağlanırken arayacağınız bir isim olmalıdır.

 Sunucu adı veya adresi kutusuna ise öncelikli olarak VPN sunucusunun adresinin yazılması gerekmektedir.

 VPN bağlantı türünü seçeceğiniz bölümden ise VPN türü için oluşturmak istediğiniz türü seçmeniz gerekmektedir. Şirketinizin veya VPN hizmetinin hangi VPN bağlantı türünü kullandığının da bilinmesi gerekmektedir.

 Oturum açma bilgilerinin türü için ise kullanılacak oturum açma bilgilerinin türünün seçilmesi gerekmektedir. Kullanıcı adı ve parolanın karşılık gelen kutulara girilmesi gerektiğini söylemek de mümkündür.

Haberin Devamı

 Windows 10 kullanıcılarının VPN eklemeleri ve değiştirmeleri için gerekli olan bir takım bilgilerin bulunduğunu söylemek de mümkündür. Tüm bilgilerin yazılmasından sonra ise kaydet seçeneğinin işaretlenmesi gerekmektedir. VPN bağlantısı için mevcut olan bilgilerin düzenlenmesi ve proxy ayarları gibi ek ayarlar belirlenmesi için VPN bağlantısını seçtikten sonra hemen ardından ise gelişmiş seçeneklerin işaretlenmesi gerekmektedir. Windows 10, VPN eklemek ve değiştirmek oldukça kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

  Kullanılan her işletim sistemine göre VPN ayarlarının değiştirilmesi farklılık gösterebilmektedir. Kullanılan bilgisayara VPN eklemesi yapılabileceği gibi, ekli olan ayarlarında değiştirilmesi söz konusu olmaktadır. Edindiğiniz bilgilerle VPN ayarlarını kolay bir şekilde düzenlemeniz mümkün olmaktadır.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!