Windows 10'da uyku moduna geçme nasıl kapatılır? Windows 10 uyku modu kapatma

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da uyku moduna geçme nasıl kapatılır Windows 10 uyku modu kapatma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2022 19:05

Windows 10'da uyku moduna geçmenin nasıl kapatıldığı, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem teşkil eden konular arasındadır. Bu bakımdan Windows 10'da uyku modunun nasıl kapatıldığını öğrenebilir ve kolay bir şekilde kapatabilirsiniz. Sizin için Windows 10'da uyku moduna geçme nasıl kapatılır? Windows 10 uyku modu kapatma detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

 

 Windows 10'da uyku modunu kapatmak için Ayarlardan Sisteme girmek gerekir. Sonrasında Uyku alanına girerek Ek güç ayarlarını seçmek ve ayarları değiştirerek kapatmak gerekir. 

 Windows 10'da Uyku Moduna Geçme Nasıl Kapatılır? 

 Windows 10'da uyku modunu kapatmanın nasıl yapıldığı birçok kullanıcı tarafından araştırılmaktadır. Güç seçeneklerini açmak için öncelikle Başlat sekmesine girmek ve sonrasında da Ayarlar dosyasını açmak gerekir. Ayarlar bölümünden Sistem ve sistemden de Powe&uyku seçeneğini tıklamak gerekir. Sonrasında Ek güç ayarlarını seçmek ve güç düğmesinin yapacaklarını seçmek gerekmektedir. Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir seçeneğini seçerek kapatma ayarlarından da eğer Hazırda beklet kısmı varsa değişiklikleri kaydetmek gerekir. 

Haberin Devamı

 Bilgisayar uyku modundan ya da hazırda bekletme modundan çıkarsa bağlı olan cihazların da yeniden başlaması gerekebilir. Bu nedenle Windows 10'da uyku modunu kapatmadan önce bağlı olan cihazları kontrol etmek ve varsa cihazdan ayırmak gerekir. Windows simgesi ardından Ayarlar simgesine tıklamak ve Sistem içerisinden Güç ve uyku düğmesine tıklamak da bir seçenektir. Sonrasında uyku modunu kapatmak için bu süreyi hiçbir zaman olarak ayarlayın ve bilgisayardaki uyku moduna geçme kapanmış olsun.

  Windows 10 Uyku Mod Kapatma

  Uyku modu tüm cihazlarda ve bilgisayarlarda vardır. Uyku ayarlarını belirlemek için Başlat öğesine tıklamak ve Ayarlar seçeneğini açmak gerekir. Sistem öğesine tıkladıktan sonra Güç ve Uyku seçeneğini tıklamak ve sonrasında bilgisayarın ne kadar beklemesi gerektiğini seçmek gerekir. Bu süre bilgisayar kullanılmıyorken uyku moduna ne zaman geçmesi gerektiğini belirleyen bir süredir. Başlat düğmesine basarak Denetim masasına girmek ve Güç seçeneklerine giderek Bilgisayarın uyku modu ayarlarını değiştirmek de mümkündür. Bu ayarları değiştirirken uyku modunu kapatmak ya da uyku süresini hiçbir zaman olarak ayarlamak gerekir.

  Windows 10 Uyku Modu Nasıl Kapatılır?

Haberin Devamı

  Bilgisayar ekranı kullanılmadığı zaman çok kısa sürede kapanıyorsa bu uyku modunun ya da uykuda kalma süresinin değiştirilmesi gerektiğini göstermektedir. Ekran çok sık kapanıyorsa ekranın tamamen kapanmasını engellemek ve hep açık kalmasını sağlamak mümkündür. Bilgisayar pil gücü ile çalıştığında ya da bir güç kaynağına bağlandığında farklı şekillerde uyku modundan çıkmak mümkündür.

  İlk aşamada Başlat menüsüne tıklamak ve Ayarlar dosyasını açmak gerekir. Ayarlar penceresinin içinden Sistem seçeneğine basmak ve kenar çubuğu arasından da Güç ve Uyku kısmına basmak gerekmektedir. Masaüstü bilgisayarda ekran ve uyku altında prize takılıyken menüsünü görmek mümkündür. Bir dizüstü ya da tablet olması halinde Pil gücüyle çalışırken diye farklı bir menü bulunur. Windows ekranının kullanılmasa da hiçbir zaman kapanmaması için uyku modu kısmından Hiçbir zaman seçeneğine tıklamak gerekir. Ayarları her zaman değiştirmek ve istediğiniz gibi ayarlamak mümkündür.

Haberin Devamı

  En iyi performans sonucunu almak için genelde kullanıcılar yalnızca prize takılıyken seçeneğini tercih ederler. Bu sayede pil gücünü daha uzun süre sağlıklı bir şekilde kullanmak mümkündür. Uyku modunu Denetim masasının içindeki Plan ayarlarını değiştir kısmından da değiştirmek mümkündür. Burada varsayılan tercih olarak seçilen dengeli seçeneğidir. Uyku modu bilgisayarlar ilk açıldığında kendi ayarlarına sahiptir ve bu nedenle kullanıcılar tarafından değiştirmek gerekir. Kullanıcılar istedikleri zaman Ayarlardan uyku modu seçeneklerini değiştirme şansına sahiptir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!