Windows 10'da sistem geri yükleme nasıl yapılır? Windows 10 sistem geri yükleme adımları

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da sistem geri yükleme nasıl yapılır Windows 10 sistem geri yükleme adımları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 20:38

Özellikle Windows 10’da oyundan ya da programlardan dolayı oluşabilecek olan bozulmalar sistem geri yükleme ile tekrardan kurtarılabilir. Bunun için geri yükleme noktası kullanılabilir. Windows 10’da sistem geri yükleme nasıl yapılır, Windows 10 sistem geri yükleme adımları hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

 

 Sistem geri yükleme özellikle bilgisayarda oluşabilecek bozulmalar için tercih edilebilecek yöntemlerden biridir. Güncelleştirme sonrasında meydana gelebilecek sorunları çözmek için Windows 10 geri yükleme işlemi tercih edilebilir. Sorunların meydana gelmediği sistem tarihine geri dönerek, bilgisayarda oluşabilecek sorunları giderebilirsiniz.

  Windows 10’da Sistem Geri Yükleme Nasıl Yapılır?

  Sistem geri yükleme özellikle güncelleştirme sonrasında ya da sonrasında oyunlarda ve programlarda oluşabilecek olan bozulmalar için sıklıkla kullanılan yöntemlerden biridir. Windows için sistem geri yükleme tamamen geçmişe dönme aracıdır. Sistem kullanıcının belirlediği tarihe bilgisayarı geri göndermektedir. O tarihlerde yapılan işlemlere ve mevcut bulunan duruma bilgisayar geri dönmektedir.

Haberin Devamı

 Windows 10 Sistem Geri Yükleme Adımları

 Windows 10 sistem geri yükleme birkaç farklı adımdan oluşmaktadır. Bunun için uygulanabilecek yöntem ise şöyledir;

 Arama çubuğu bölümüne sistem geri yükleme noktası yazınız ve ardından çıkan seçeneğe tıklayınız.

 Sistem koruması bölümüne giriş yapınız.

 Oluştur seçeneğine tıklayınız ve açıklama yazınız.

 Sonrasında tamam yazarak işleminizi bitirin.

 Sistem geri yükleme oldukça kolay bir şekilde uygulanabilecek bir işlemdir. Sistem geri yükleme işlemi sırasında Windows 10 otomatik tarihler ortaya çıkarmaktadır. Bununla beraber kullanıcılar oluşabilecek sorunları gidermek için belirli dönemlerde yedekleme yaparak, kendi sistem geri yükleme noktasını oluşturabilirler. Özellikle sistemde kalıcı sorunlar ile yüz yüze gelmek istemiyorsanız kendi geri yükleme alanınızı oluşturabilirsiniz.

  Windows 10 Sistem Geri Yükleme İşlemi Nasıl Yapılır?

  Sistem koruması bölümüne girerek, sistem geri yükleme seçeneğine tıklayınız. Sonrasında ise yükleme noktasını seçiniz ve ilerleme sekmesine tıklayınız. Eğer alternatif bir yükleme noktası üzerinden geri dönmek istiyorsanız diğer yükleme noktası seçeneklerine giriniz. Geri dönmek istediğiniz tarihi seçiniz ve ileriye tıklayınız. Arından işlemi tamamlamak için evet sekmesine basınız. Sistem geri yükleme işlemi başladıktan sonra durdurması imkansız olan bir işlemdir. Bundan dolayı mutlaka tercih edeceğiniz tarihten emin olmanız çok önemlidir.

Haberin Devamı

  Windows 10 Sistem Geri Yükleme Silinmiş Eski Dosyaları Geri Getirir mi?

  Her ne kadar sıklıkla programları kurtarmak ve bilgisayarı eski haline getirmek için sistem geri yükleme tercih edilse de aynı zamanda da eski dosyaları kurtarmak için de bu işlem tercih edilmektedir. Bunu yapmak için mutlaka kendi geri yükleme alanınızı oluşturmanız gerekmektedir. Eğer bilgisayarınızı çok sık ve aktif kullanıyorsanız mutlaka her ay yedekleme yaparak kendi geri dönüş noktalarınızı oluşturabilirsiniz. Dosyanızın silinmesi, kaybolması ya da bozulması durumunda eski dönemine dönerek bu dosyaları kurtarabilirsiniz. Windows 10 sistem geri yükleme özelliği dosya kurtarmak için de kullanabileceğiniz işlemlerden biridir. Bilgisayarlar aslında bu işlemi otomatik olarak yapmaktadır. Ancak kullanıcılar kişisel olarak da bu noktaları oluşturabilir. Sistem geri yükleme özellikle oyun, işletim sistemi ya da programlarda oluşan sorunlar için de tercih edilmektedir.

Haberin Devamı

  Windows 10 Sistem Geri Yükleme Fotoğrafları ve Belgeleri Siler mi?

  Windows 10 sistem geri yükleme işlemi yapacak kullanıcıların en sık merak ettiği sorulardan biri fotoğraf ve bilgilerin silinme ihtimalidir. Ancak bu işlem herhangi bir şekilde fotoğrafları ya da dosyaları silmez. Ancak mutlaka geri dönme tarihinizin güncelliğini ve yüklediğiniz belgelerden daha eski bir tarihe dönmediğinize dikkat etmelisiniz. Fakat Windows 10 sürekli olarak yedekleme aldığı için sıklıkla herhangi bir silinme durumu oluşmaz.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!