Windows 10'da sanallaştırma nasıl yapılır? Windows 10 sanallaştırma açma

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da sanallaştırma nasıl yapılır Windows 10 sanallaştırma açma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 20:32

Windows 10'da sanallaştırma, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan Windows 10'da sanallaştırmanın nasıl yapıldığını öğrenebilir ve nasıl açıldığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Windows 10'da sanallaştırma nasıl yapılır? Windows 10 sanallaştırma nasıl yapılır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 

 Windows 10'da sanallaştırmayı açmak için BIOS ayarlarına girerek sanallaştırmayı açmak gerekir. Her bilgisayarda CPU'ya bağlı olarak sanallaştırma etkinleştirme farklı adımlarda olabilir.

  Windows 10'da Sanallaştırma Nasıl Yapılır?

  Windows 10'da sanallaştırma yaparak performansta artış sağlamak ve oyunlarda ya da uygulamalarda da gelişmiş ekran ve grafik seçeneklerini kullanmak mümkündür. Windows 10'da sanallaştırma yapmak için öncelikle BIOS'a girmek ve sanallaştırma kısmını etkin kılmak gerekir.

  Sonrasında başlat alanına tıklayarak Windows ayarlarına basmak ve update & security alanına basarak kurtarma yerinden şimdi başlat kısmına tıklamak gerekir. Sorun gider kısmına basmak ve sonrasında gelişmiş seçeneklerden UEFI ayarlarını seçmek gerekmektedir. Sabit yazılım ayarlarını göremezseniz hızlı başlatmayı devre dışı bırakmak ve farklı yöntemler denemek gerekir. Bilgisayarı yeniden başlatarak işlemi tamamlamak mümkündür.

Haberin Devamı

  Windows 10 Sanallaştırma Açma

  Windows 10 sanallaştırma açma için takip edilmesi gereken adımlar şu şekildedir:

 Sol alt kısımda yer alan Windows logosuna tıklamak ve arama alanını açmak,

 Arama yerine Ayarlar yazmak ve Ayarlar sayfasını açmak,

 En son seçenekte yer alan Güncelleştirme ve Güvenlik kısmına tıklamak,

 Solda yer alan menülerin içinde bulunan Kurtarma menüsünü bularak tıklamak,

 Gelişmiş Başlangıç kısmında bulunan Şimdi Yeniden Başlat yerine tıklamak,

 Ön yükleme ekranı açılır ve burada da Sorunu Gider kısmına tıklamak gerekir.

 Gelişmiş Seçenekler yerine basarak açmak,

 UEFI Donanım Yazılımı Ayarları kısmına tıklamak ve Yeniden Başlat butonuna basmak,

 Seçenekler ayfasına gelene kadar beklemek ve sonrasında F10 tuşuna basmak,

 Sağ ok tuşu ile System Configuration yerine tıklamak,

 Virtualization Technology seçeneğine basmak ve Enable haline getirmek,

 Son aşama olarak sağ yön tuşu ile Exit kısmına gelerek Exit Saving Changes kısmına tıklamak.

 Tüm işlemleri gerçekleştirerek Windows 10'da sanallaştırmayı etkinleştirmek mümkündür.

Haberin Devamı

  Windows 10'da Sanallaştırmayı Nasıl Etkinleştirebilirim?

  Eğer bilgisayarda sanallaştırma teknolojisi varsa bunun etkinleştirilmesi gerekebilir. Öncelikle Windows 10'da BIOS'a erişmek gerekir. Sonrasında başlat butonuna basmak ve ayarlar bölümünden güncelleme ve güvenlik kısmına tıklamak gerekir. Solda yer alan menüden Kurtarma kısmına basmak ve gelişmiş başlatma kısmının altındaki şimdi yeniden başlat yerine tıklamak gerekir. Sorun giderici alanını seçerek gelişmiş seçenekleri seçmek ve aygıt yazılımı ayarlarına basmak gerekir. Sistemi yeniden başlatarak ya da UEFI'ye girerek sistemi yeniden başlat butonuna tıklamak ve bu sayede sanallaştırmayı etkinleştirmek mümkündür.

Haberin Devamı

  Windows 10'da Sanallaştırma Ne İşe Yarar?

  Bilgisayarlar üzerinde sanallaştırma teknolojisi bellek, işlemci ve hafıza gibi kaynakların birbirinden ayrı olarak farklı birçok işletim sistemi ile aynı anda kullanılmasını sağlar.

  Maliyet ve yönetimsel rahatlık olarak birçok şirketin IT bölümlerinde sistemler sanallaştırılarak kullanılır. Daha rahat ve kolay bir şekilde performans almak için yazılım lisanslarına bağlı kalmadan maliyetlerde de tasarruf sağlamak mümkündür. İlk olarak 1960'lı senelerde sanallaştırmaya dair çalışmalar yapılmış ve birçok fonksiyonun tek bir çatı altında gerçekleştirilmesi için kullanılmıştır.

  Günümüzde birbirinden farklı sistemlerde sanallaştırma yapılması mümkün olduğundan çok fazla seçenek vardır. Sanallaştırma ihtiyaç duyulan fiziksel kaynakların parçalara bölünerek sunucunun verimliliğini artırmaktır. Farklı uygulamalar için farklı sunucular yerine tek bir sunucuda farklı uygulamaları edinmek daha tercih edilir bir durumdur. Sanallaştırmada aynı zamanda anlık görüntü de alınabildiğinden oldukça kullanışlı bir sistemdir.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!