Windows 10'da kullanıcı nasıl eklenir? Windows 10 kullanıcı ekleme

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da kullanıcı nasıl eklenir Windows 10 kullanıcı ekleme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 20:20

Windows 10’ da kullanıcı eklemek ya da kaldırabilmek mümkündür. Kullanıcılar bilgisayarı paylaşıyor ise yani bir bilgisayarı birden fazla kişi kullanıyorsa her biri kendi adına oturum açabilir. Sistem her kullanıcıya kendi bilgileriyle hesap açma – oturum açma izni verebilmektedir. Windows 10’da kullanıcı nasıl eklenir? Windows 10 kullanıcı ekleme işlemleri hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

 Windows 10, NT grubuna ait bir işletim sistemidir. Microsoft tarafından geliştirilerek Windows NT işletim ayrıcalığıyla 2015 yılında piyasaya sürülmüş bir yazılımdır. Bilgisayarda hesap ekleme ve kaldırma işlemi yapabilme özgürlüğü sunan program hızla yaygınlaştı. Ve geldiği noktada diğer işletim sistemlerinin önüne geçmiş bulunmaktadır. Windows 10 işletim sistemi kullanıcılara uzman desteği gerekmeden kendi işlerini yapabilme özgürlüğü vermektedir. 

 Windows 10’ da Kullanıcı Nasıl Eklenir?

  Windows 10 kullanıcılarına bir bilgisayarı birden fazla kişinin kullanabilmesine izin veren bir yazılımdır. Windows NT grubu arasında 2015 yılında piyasaya sürüldü ve kolaylıkla kullanılabilmesi dolayısıyla da dünyanın her yerinde kullanılmaya başlandı.

Haberin Devamı

  2015 yılının 15 Temmuz günü üretim aşaması başlamasına rağmen 29 Temmuz 2015 günü piyasaya sürülmüş bulunmaktadır. Kısa sürede yaygınlaşarak kullanıcılarına kendi başlarına kullanıcı ekleme- kaldırma işlemlerini yapabilme olanağı kazandırdı. Windows 10 işletim sisteminde birden çok kişi aynı bilgisayarı kullanabilir. Her biri kendi hesabından oturum açabilir. Bu özellik sayesinde özel proje ve bilgi gizliliği de korunmuş olmaktadır. İster ev ister işyerlerinde aynı bilgisayar birden fazla kişi tarafından kullanılabilmektedir.

  Windows 10 Kullanıcı Ekleme

  Windows 10 işletim sistemi kullanıcılarına aynı bilgisayarı birden fazla kişinin kullanabilmesine izin vermektedir. Kullanıcı kişi eklemek istediği zaman, kolaylıkla bunu yapabilir, aynı şekilde istediği zaman da kaldırabilir. Bu durumda Windows 10 işletimi üzerinden ev bilgisayarınızda sırasıyla;

 Aile hesaplarından ayarlar bölümünden başlat seçmeniz gerekir.

 Diğer kullanıcı sıralamasında, Bu bilgisayara başka birini ekle seçeneğini kullanabilirsiniz.

 İlgili kişinin Microsoft hesap bilgilerini kayıt ederek sistemden takip etmeniz gerekmektedir.

 Bilgisayarınızdan kullanıcı kaldırmak istediğiniz vakit ise;

  Windows 10 Home – Windows 10 Professionel sürümünde;

 Aile hesapları- ayarlar seçilmelidir.

Haberin Devamı

 Ardından kişinin E- posta adresi ve istenen bilgi girişlerini yaparak Kaldır seçeneğini kullanmanız gerekmektedir.

 Kolaylıkla kullanıcı ekleme ve kaldırma işlemleri yapılabilecektir. İster ev ister iş yerinde kolaylıkla yapılabilecek kişi ekleme ve kaldırma işlemleri yapılabilmektedir.

 

 Windows 10 İşletim Sistemi Nedir?

  Windows 10 işletim sistemi 2015 yılının 29 Temmuz günü piyasaya sürülen bir teknoloji ürünüdür. Microsoft tarafından geliştirilen yazılım programı Windows NT grubu işletim sistemlerinden biridir. Piyasaya sürüldüğünden bu güne kullanıcı sayısını hızla artıran sistem kullanıcılarına güvenle hizmet vermektedir. Bir bilgisayarın birden çok kişi tarafından kullanılabilmesine hatta kişisel verilerin de ayrı ayrı güvende olmasına izin vermektedir.

Haberin Devamı

  Windows 10 Home ya da Windows 10 Professional sürümleri üzerinden işlem yapılabilmektedir. Bilinmesi gereken bir başka nokta ise yeni bilgisayarlarda hesaplar defaultuser0 şeklinde görülmektedir. Bu da hesabın etkin olmadığı anlamı taşımaktadır. Zararsızdır, etkinliği bulunmadığından kimseye erişim izni de vermemektedir. Ev işyeri ve okul bilgisayarlarında her bireyin kendi hesabı bulunması güvenlik açısından çok önemlidir. İş-okul bilgisayarına kişi ekleyebilmek için de şu adımlar takip edilmelidir.

 Öncelikle diğer kullanıcılar bölümünden ayarları seçin,

 İş veya okul hesabı ekle bölümünden hesap ekle butonunu seçin,

 Kişinin kullanıcı hesap bilgilerini girerek ekle komutuyla işlemi tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

 İş ya da okul bilgisayarından kişi kaldırma işlemi gerektiğinde ise;

 Bölüm kullanıcıları ayarları seçin, kişi adı ve e-posta adresini yazarak kaldır seçeneğiyle işlemi bitirebilirsiniz.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!