Windows 10'da güvenlik duvarı nasıl kapatılır? Windows 10 güvenlik duvarı tamamen kapatma

Güncelleme Tarihi:

Windows 10da güvenlik duvarı nasıl kapatılır Windows 10 güvenlik duvarı tamamen kapatma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 02:27

Windows 10 güvenlik duvarı sessiz bir şekilde bilgisayarınız arka planında çalışmaktadır. Windows 10 güvenlik duvarı antivirüs ve güvenlik duvarı olarak her Windows 10 işletim sisteminde bulunmaktadır. Bilgisayarınızı casus yazılımlara, virüslere karşı korumaktadır Windows güvenlik duvarı varsayılan şeklinde açıktır. Eğer bilgisayarınıza başka bir antivirüs programı yükler iseniz bu Windows güvenlik duvarı otomatik bir şekilde kapanır. İşte, merak edilen tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

 

 Windows güvenlik duvarı; bilgisayarınızı ve sisteminizi her türlü tehditten korumaktadır. Windows bu güvenlik duvarını her sürümüne dahil etmektedir. Bu yazılım bilgisayarınızın arka planında çalışmaktadır. 

 Windows 10 Güvenlik Duvarını Kapatmak: 

 Windows 10 güvenlik duvarını kapatmak için şu adımların takip edilmesi gerekmektedir: 

İlk önce arama bölümüne denetim masası yazılmalıdır. Daha sonra denetim masasına girilmelidir. 

Sistem ve güvenlik – Windows defender güvenlik duvarı bölümüne tıklanmalıdır. 

Açılan yeni pencerede sol tarafta olan “Windows defender güvenlik duvarını etkinleştir ya da devre dışı bırak” kısmına tıklanmalıdır.

 Daha sonra her ağ türü ayarları özelleştir bölümünden Windows defender güvenlik duvarını kapat (önerilmez) kısmının seçilmesi gerekmektedir. En alt bölümden de tamam seçilmelidir.

Haberin Devamı

 Bu işlemlerden sonra Windows duvarı devre dışı kalmış olacaktır. Masaüstünde sağ alt bölümde Windows güvenlik duvarını aç diye bir uyarı alacaksınız.

 Komut Sistemi ile Windows Güvenlik Duvarını Kapatmak:

  Eğer kişiler ister ise komut istemi yani Cmd ile de güvenlik duvarını kapatabilirler. Bunun için komut istemini ilk önce yönetici yetkilerinde çalıştırmak gerekmektedir. Daha sonra şu komutları vermelisiniz:

 Netsh Advfirewall set allprofiles state off

 Nets Adfirewall set allprofiles state on

 Bu şekilde menüler arasında geçiş gerçekleştirirken güvenlik duvarını kolay bir şekilde kapatıp açabilirsiniz. Yukarı da yazan komutlardan ilk uygulandığında Windows güvenlik duvarının kapatıldığını bildiren bir bildirim göndermektedir.

  Eğer kişiler komut isteminde verilen bir komut ile Windows güvenlik duvarının durumunu görüntülemek de mümkündür. Bunun için şu komut kullanılır;

 Netsh Advfirewall Show allprofiles

 Powershell ile Windows Güvenlik Duvarını Kapatmak veya Açmak:

  Powershell komutları ile Windows güvenlik duvarını kapatıp açmak mümkündür. Bunun için bazı komutların girilmesi gerekmektedir. Aşağıda yazan ilk komut güvenlik duvarını kapatır diğer komut ise güvenlik duvarını açar. Burada kişilerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta; powershell komutlarının yönetici şeklinde çalıştırılmış olması gerekmektedir. Powershell komutları şu şekildedir:

Haberin Devamı

 Set-NetFirewallProfile -Profile Domain,Public,Private -Enabled False

 Set-NetFirewallProfile -Profile Domain,Public,Private -Enabled True

 Uygulamalara Windows Güvenlik Duvarı İzni Verme:

  Bilgisayarınız da bulunan uygulamalar bazen Windows güvenlik duvarından dolayı çalışmamaktadır.

 Bundan dolayı Windows güvenlik duvarından bu uygulamaya izin verilmesi gerekmektedir. Windows güvenlik duvarından bir uygulamaya izin vermenin iki yöntemi bulunmaktadır. Fakat bu iki yolda oldukça risklidir. Bu yöntemler şu şekildedir:

 İzin verilen uygulamalar listesine uygulama ekleyin (daha az riskli)

 Bağlantı noktası açın (daha çok riskli)

 Eğer bir kişi Windows güvenlik duvarında bağlantı noktası açar ise bilgisayarınızı bir trafiğe açmış olursunuz. Bu da bilgisayarınızı daha az güvenli hale getirmektedir. Kötü yazılımlara, virüslere fırsat yaratabilmektedir.

Haberin Devamı

  İzin verilen uygulamalar listesine eklemek ise bağlantı noktası açmaktan daha güvenlidir. Unutmayın ki bağlantı noktası siz kapatıncaya kadar açık kalır. Ancak izin verilen uygulama sadece gerektiğinde açılır.

  Bilgisayarınızda güvenlik riskini azaltmaya yardımcı olmak için;

 Bilgisayarınızda yalnızca gerçekten ihtiyacınız olduğunda bir uygulamaya izin vermelisiniz. Ya da bağlantı noktasını açmalısınız. Hatta izin verilen uygulamalar bölümünde uygulama kaldırma adımlarını da izleyebilir böylelikle bilgisayarınızdan bu uygulamalara olan izni kaldırabilirsiniz.

 Kişiler tanımadığı veya bilmediği hiçbir uygulamayı güvenlik duvarı üzerinden iletişim kurmaya izin vermemelidir.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!