iOS ve Android için WhatsApp karanlık mod nasıl aktif edilir? WhatsApp karanlık mod adımları

Güncelleme Tarihi:

iOS ve Android için WhatsApp karanlık mod nasıl aktif edilir WhatsApp karanlık mod adımları
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2020 14:57

Uzun zamandır beklenen Whatsapp karanlık mod özelliği iOS ve Android kullanıcıları için kullanıma sunuldu. Whatsapp karanlık modu özelliğini kullanabilmek için ilk olarak Google Play Store ve App Store'dan uygulamanın son sürümünü indirmeniz gerekiyor. Peki, iOS ve Android için WhatsApp karanlık mod nasıl aktif edilir? İşte WhatsApp karanlık mod adımları...

Haberin Devamı

WhatsApp karanlık mod desteği hem Android hem de iOS cihazlar için yayınlandı. Uygulamayı güncelleyen iOS 13 ve Android 10 kullanıcıları, WhatsApp'ın karanlık modunu aktifleştirebiliyorlar. Peki, WhatsApp karanlık mod nasıl aktif edilir?

Karanlık modu aktifleştirmek için ilk yapmanız gereken şey yeni uygulamayı iOS 13 veya Android 10 telefonunuza indirdikten sonra  sistem genelinde karanlık mod seçeneğini açmak olacak. Bu işlemden sonra karanlık mod, WhatsApp uygulamasında aktif hale gelecek.

KARANLIK MODU AKTİFLEŞTİRMEK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER 

iOS (iPhone) kullanıcıları için:

Ayarlar > Ekran ve Parlaklık > KoyuWhatsApp'ın karanlık modu özelliği uygulamanın "Ayarlar" bölümüne eklenmiş durumda. Kullanıcılar, WhatsApp'ın "ayarlar" menüsünde yer alan "tema seçimi" alt menüsü altından karanlık modla ilgili seçimler yapabiliyorlar. "Karanlık", "Aydınlık" ve "Pil Tasarrufuna Göre Ayarla" bulunuyor. Kullanıcılar, "pil tasarrufuna göre ayarla" seçeneğini aktifleştirdiklerinde WhatsApp, sisteme göre hareket ediyor.

Android kullanıcıları için: Ayarlar > Ekran > Gece Modu ya da Karanlık Mod

Eğer Android 10 kullanıcısı iseniz WhatsApp‘e geçiş yaptığınızda telefonunuz otomatik olarak işlemi gerçekleştiriyor.

Android 9 işletim sistemine sahipseniz, adımları manuel olarak gerçekleştirmeniz gerekiyor;

 • WhatsApp Ayarları > Sohbetler > Tema > Koyu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!