Westworld yolun sonuna geldi: Kapatılıyor

Güncelleme Tarihi:

Westworld yolun sonuna geldi: Kapatılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2019 08:22

Westworld dizisinin yoğun ilgi görmesiyle birlikte mobil oyunu ile de karşımıza çıkmıştı. Ancak yaşanan bazı sorunlar nedeniyle Westworld mobil oyununun erişime tamamen kapatılması kararı verildi.

Haberin Devamı

Westworld'ün büyük ses getirmesinden sonra oyunun da kullanıcılara sunulması oyunu yayınlayan Warner Bros.'un başına iş açtı. Bethesda, izinsiz kod ihlalinin bulunduğunu öne sürerek oyunun yapımcısına dava açtı. Haliyle oyunun ömrü de uzun soluklu olamadı. Bethesda'ya göre Westworld oyunu tamamen kendilerine ait kodların kopyalanmasıyla oluşturulmuş ve üzerinde sadece ufak tasarımsal değişiklikler yapılmış. Şirket, haliyle telif haklarının çiğnendiğini düşünerek soluğu mahkemede aldı.

Mahkemeye sunulan söz konusu dosyada ihlal olduğu iddia edilen kodlar ve karakter parçaları eklenmiş. Ayrıca Fallout Shelter oyununda ilk dönemde mevcut olan bir hatanın bile aynen kopyalandığı ifade ediliyor. 

Westworld yolun sonuna geldi: Kapatılıyor

Tüm bunların neticesinde ise Warner Bros. oyunu kapatmaya karar verdi. 16 Mart'ta kepenkleri indirecek olan Westworld oyununda sunuların fişi çekilecek ve uygulama mağazalarından da oyun kaldırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!