Western Digital IDE disk üretimini sonlandırdı

Güncelleme Tarihi:

Western Digital IDE disk üretimini sonlandırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2013 09:34

Sabit disk dünyasının bir numaralı üreticisi olan Western Digital, yaptığı yeni açıklamayla eski nesil IDE disklerin üretimine son verdiğini ilan etti.

Haberin Devamı

PATA ya da ATA olarak bilinen eski nesil paralel bağlantıyı esas alan bu disklerde çok sayıda iğne içeren geniş bir veri bağlantısı, master/slave seçimi için jumper ve 4-pin Molex güç girişi yer alıyordu. Eski nesil bilgisayar kullanmaya devam edenler için önemli bir gelişme.

Beşe seneden fazla süredir anakartlarda ve bilgisayarlarda PATA yerine yeni SATA bağlantısı kullanılıyor. Bağlantı kabloları çok daha ince ve jumper ayarı sorunu yok. Ancak yine de hala eski nesil sistem kullananlar var ve bundan dolayı WD firması az da olsa IDE disk üretmeye devam etmişti. 29 Aralık 2013 ile birlikte üretim sona erecek ve belki de stoklarda kalan son diskler karaborsaya düşecek.
Firmanın Caviar serisi PATA diskleri 80 GB’lık WD800AAJB, 160 GB’lık WD1600AAJB, 250 GB’lık WD2500AAJB, 320 GB’lık WD3200AAJB, 400 GB’lık WD4000AAJB ve 500 GB’lık WD5000AAJB yolun sonuna geldi. Bu diskleri tükenmeden önce alanlara garanti süresi boyunca destek sunulmaya devam edilecek. Elbette bu saatten sonra eski nesil bir diske yatırım yapmak son çare olarak düşünülmeli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!