Valve, Steam Store için büyük değişiklikler planlıyor!

Güncelleme Tarihi:

Valve, Steam Store için büyük değişiklikler planlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 07:45

Valve, popüler oyun platformu için hem geliştiricileri hem de oyuncuları memnun edecek değişiklikler planlıyor!

Haberin Devamı

Valve, Steam Store'da yapacağı değişiklikleri ve bu değişikliklerin nedenlerini anlatan bir blog gönderisini oyun dünyasıyla paylaştı.

Öncelikleri çok farklı, genellikle aksi yönde olan oyuncuları ve geliştiricileri aynı anda tatmin etmek, Valve için zor bir iş. Planlanan gönderilerden birinde Robin Walker, Valve'ın Steam Store'u başarılı kılan felsefesinden ve son zamanlarda topluluk etiketleme ve filtrelemede yapılan değişikliklerden bahsetti.

Örneğin Steam Greenlight daha büyük kitlelere ulaşmak isteyen küçük geliştiricileri çok sevindirse de, büyük firmaların ve bu firmaların hayranlarının pek hoşuna gitmemişti.

Valve, Steam Store için büyük değişiklikler planlıyor

Haberin Devamı

Walker, Valve'ın her iki tarafın da "adil" olacağını düşündüğü değişiklikler yapacağını söylüyor. Firma, yapacağı değişiklikleri ve nedenlerini blog gönderilerinde her detayına kadar anlatıyor - bunun nedeni, firmanın daha saydam olma çabası. Bu kapsamda Steam Store, yakında oyun sayfalarında açılacak "algoritma bölümü" ile Store'un oyunları niye ilgi çekici bulacağınızı düşündüğünü söyleyecek.

chip.com.tr'nin haberine göre böylece Steam, "kara kutu" anlayışını bir kenara bırakarak kullanıcıların belirli önerileri neden gördüklerini anlamasını sağlayacak ve sorunu belirleyip geri bildirimde bulunmasını kolaylaştıracak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!