Twitter'dan GIF nasıl indirilir? Twitter GIF indirme adımları ve uygulamaları (android & iphone)

Güncelleme Tarihi:

Twitterdan GIF nasıl indirilir Twitter GIF indirme adımları ve uygulamaları (android & iphone)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2022 03:58

Twitter zaman çizelgenizde yüzen çok sayıda ilginç GIF bulunmaktadır. Twitter'da bir GIF indirmenin bir görüntüyü kaydetmeyle aynı olduğunu düşünebilirsiniz. Bir resmi Twitter'da sağ tıklayıp kaydederek indirebilirsiniz, ancak GIF'lerde aynı şekilde çalışmaz. Peki, Twitter’da GIF nasıl indirilir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Twitter'da GIF indirmek, bir Twitter videosu indirmek ile aynı şekildedir.

Twitter'dan GIF Nasıl İndirilir?

GIF, Grafik Değişim Biçimi anlamına gelir. Hem hareketli hem de statik görüntüleri destekleyen görüntü dosyaları için kayıpsız bir biçimdir. Animasyonlu GIF'ler, tek bir dosyada birleştirilmiş birkaç görüntü veya çerçevedir. Kısa, düşük dosya boyutlu animasyonlar oluşturmak için değişen kare hızlarıyla art arda görüntülenirler. GIF'ler varsayılan olarak son karede biter, ancak artık daha yaygın olarak döngü şeklinde görülürler.

GIF, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ilk büyük ticari çevrimiçi hizmet sağlayıcı olan CompuServe'den Steve Wilhite tarafından 15 Haziran 1987'de oluşturuldu. Adobe Photoshop, GIMP ve Microsoft GIF Animator gibi görüntü düzenleme programları, GIF'ler oluşturmak için kullanılabilir. GIF'ler, logolar gibi sınırlı sayıda renge sahip katı grafikler için uygundur. Bu, iyi tanımlanmış kenarlara sahip tek tip renkli düz alanları tercih eden formatın kayıpsız sıkıştırmasından yararlanır. Ancak PNG artık bu kullanım için standarttır.

Haberin Devamı

Bir zamanlar sadece Tumblr, Buzzfeed ve Reddit gibi sitelerde popülerdiler, ancak son birkaç yılda Twitter üzerinden de paylaşılabilir hale geldi. Şubat 2016'da Twitter'a dahil edilen GIF'ler yalnızca Twitter'da 100 milyondan fazla paylaşıldı. Özgün ve ilgi çekici içerik paylaşan markalar, hedef kitleleriyle yakın bir ilişki kurabilmek için dahi GIF'leri tercih etti.

Twitter'da bir GIF'i beğendiğiniz ve cihazınıza kaydetmek istediğiniz durumlar olabilir. Ancak, Twitter tarafından kullanıcılarının GIF'leri kaydetmesine izin veren hiçbir seçenek yoktur. Ancak bu, o GIF'i kaydedemeyeceğiniz anlamına gelmez. Twitter'dan GIF'leri cihazınıza kaydetmenize yardımcı olacak birkaç üçüncü taraf uygulaması ve web sitesi vardır.

Twitter GIF İndirme Adımları ve Uygulamaları

Mobil cihazlarda Twitter GIF'leri nasıl indirilir;

Twitter'dan sık sık GIF indirmek için üçüncü taraf uygulamaları Android cihazlarınıza indirebilirsiniz. Twitter video indiricisi, herkesin giriş yapıp kullanabileceği ücretsiz bir uygulamadır. Bu uygulama üzerinden istediğiniz GIF’i telefonunuza kolaylıkla indirebilirsiniz.

Haberin Devamı

iOS cihazlar için, Twitter'dan GIF indirmek için üçüncü taraf bir uygulama kullanmak da en uygun seçenektir. Deneyebileceğiniz ücretsiz bir uygulama yine Circleboom'dur. Uygulama, özellikle GIF'lere veya videolara ayrılmıştır ve Twitter'dan GIF'leri veya videoları kaydetmenize izin verir. Ayrıca videoları film rulosundan GIF'lere dönüştürmenize olanak tanır. Kısacası, uygulama normal GIF kullanıcıları için oldukça kullanışlıdır.

Diğer yandan, mobil cihazınızdan, yani iPhone veya Android telefonunuzdan Circleboom hesabınıza giriş yapın ve kullanıcı arayüzünden "yayınla" araç menüsü altındaki "Twitter video indiricisi"ne tıklayın. Daha önce de bahsettiğimiz gibi GIF’lerin indirilmesi videoların indirilmesine benzerdir.

Haberin Devamı

Şimdi Twitter GIF bağlantısını iPhone / Android telefonunuzdan kopyalayın. Kopyaladığınız bağlantıyı arama alanına yapıştırın ve Twitter GIF'inizi cep telefonunuza indirmek için indir düğmesine basın. Boyutunu seçtikten sonra “bağlantılı dosyayı indir” seçeneğini seçin.

Twitter GIF'lerini Bilgisayara indirmek;

Twitter masaüstü uygulamasından Twitter GIF'lerini tarayıcılarınıza kaydetmek için GIF'leri indirmenize izin veren siteleri kullanmanız gerekir. Güvenle deneyebileceğiniz iyi bir site Circleboom'dur . Web sitesi, Twitter GIF'lerini kaydetmek için sorunsuz bir süreç sunar.

Ücretsiz Circleboom hesabınızı oluşturun. "Başlayın" düğmesini tıklayın Endişelenmeyin, tüm süreç çok kolay ve sorunsuz bir şekilde ilerler. Sadece bazı basit bilgileri doldurmanız gerekiyor. Circleboom hesabınıza giriş yapın ve Twitter video İndirici'ye tıklayın. Bunu "yayınlama aracı" başlığı altında bulacaksınız. İstediğiniz GIF'in bağlantısını kopyalayın. Şimdi Circleboom'un arama alanına gidin ve bu bağlantıyı buraya yapıştırın. Şimdi farklı boyutlarda istediğini GIF'i indirebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!