Twitter'da profil fotoğrafı ve resmi nasıl silinir? Twitter profil fotoğrafı kaldırma

Güncelleme Tarihi:

Twitterda profil fotoğrafı ve resmi nasıl silinir Twitter profil fotoğrafı kaldırma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2022 03:41

Twitter'da profil fotoğrafı son derece kolay bir şekilde silinmektedir. Kullanıcılar anonim bir şekilde hesaplarını kullanmak istediklerinde, Twitter profil fotoğraflarını kaldırmaktadır. Bu bakımdan Twitter'da profil fotoğrafı ve resmi nasıl silinir? Twitter profil fotoğrafı kaldırma adımlarını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Twitter profil fotoğrafı silme işlemi kimi zaman güvenlik sebebiyle tercih edilmektedir. Profil fotoğraflarının başkalarının eline geçme ve kötü amaçlar ile kullanılma ihtimali göz önüne alındığında, profil fotoğrafı silme işleminin amacı iyice anlaşılmaktadır. Anonim kalmak isteyenlerin izlemesi gereken ilk işlem, Twitter profil kaldırma işlemi olmaktadır.

Twitter'da Profil Fotoğrafı ve Resmi Nasıl Silinir?

Mobil cihazlardan veya bilgisayarlardan Twitter profil fotoğrafı silinebilmektedir. Profil ayarları kısmından yeni bir fotoğraf yüklenebileceği gibi boş bir profil fotoğrafı de yüklenebilmektedir. Silmek şeklinde bir ayar söz konusu olmadığından, boş profil resmi kullanılmaktadır. Boş profil fotoğrafının yüklenmesinin ardından profil fotoğrafı yokmuş gibi olmaktadır. Sürekli olarak kendini yenileyen Twitter, kullanıcılardan gelen geri bildirimlere özen göstermektedir. Twitter profil fotoğrafı silme seçeneği bulunmadığından, genelde siyah bir görsel kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Twitter hesaplarından profil fotoğrafını kaldırmak isteyenler, ilk önce Twitter hesaplarına giriş yapmaktadır. Ardından siyah bir görüntü profil fotoğrafı olarak yüklenmektedir. Profil resmini silmenin bir yolu olmadığı için kullanıcılar varsayılan avatara geri dönememektedir. Eskiden profil resmine tıklandığında kaldır seçeneği sunulurken, güncellemeler ile bu durum değiştirilmiştir. Kullanıcılar profil fotoğraflarını kaldırmak yerine değiştirmeye odaklanmaktadır.

Twitter Profil Fotoğrafı Kaldırma

Veri ihlali problemi, kullanıcıların Twitter profil fotoğraflarını kaldırmalarına neden olmaktadır. Bazı zamanlar Twitter kullanıcılarının kişisel verileri ve profil fotoğrafları, izinsiz bir şekilde alınmaktadır. Bu durum kullanıcıları rahatsız ettiğinden, kullanıcılar Twitter profil fotoğrafı kaldırma işlemine yönelmektedir. Profil fotoğrafını kaldıran kullanıcılar, kullanıcı adı olarak anonim bir isim tercih edebilmektedir.

Twitter profil ayarları üzerinden, profil fotoğrafını kaldırma işlemi yapılabilmektedir. Uygulamada profil ayarları kısmına girenler, boş profil fotoğrafı yükleyerek mevcut profil fotoğrafını kaldırmaktadır. Twitter uygulaması kullanıcıların profil fotoğrafını kaldırmalarına tamamen izin vermediğinden, boş profil fotoğrafı yükleme işlemi tercih edilmektedir. Twitter'dan profil fotoğraflarını tamamen kaldırma konusunda ısrarcı olanlar, form doldurarak site yetkililerine durumu bildirmektedir.

Haberin Devamı

Profillerini özelleştirmek istemeyenler, Twitter profil fotoğraflarını kaldırmaktadır. Profil fotoğrafı ile birlikte kişisel bilgiler ve doğum tarihi de değiştirilebilmektedir. Twitter profil fotoğrafı boş bir resim ile kaldırıldıktan sonra mutlaka kaydetme işleminin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Kötü niyetli kişilere karşı güvenliği sağlamak isteyenler, boş profil fotoğrafı tercih etmektedir. Siyah veya beyaz renge sahip bir resim, Twitter profil fotoğrafın kaldırılmasını sağlamaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!