Twitter, Türklerin en çok istediÄŸi emojileri sıraladı

Güncelleme Tarihi:

Twitter, Türklerin en çok istediği emojileri sıraladı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 17, 2017 13:52

Twitter, #WorldEmojiDay (DünyaEmojiGünü) dolayısıyla kullanıcıların attığı tweetlerden yola çıkarak en çok talep edilen emojileri derledi.Türklerin en çok istediği emojilerin başında nazar boncuğu gelirken ikinci sırada Mustafa Kemal Atatürk yer aldı.

Haberin Devamı

Dijital sohbetlerimizin vazgeçilmezi konumunda olan emojiler duyguların daha iyi ifade edilmesine olanak tanıyor. Sadece duygular da değil, günlük hayatta kullandığımız birçok obje de emojilerin arasında yer alıyor. Twitter ise bu emojilerin en çok kullanıldığı platformların başında geliyor. 

Dünya Emoji Günü kapsamında Twitter en çok istenilen emojileri derledi. Nazar inancının güçlü bir şekilde yer aldığı Türkiye'de en çok istenen emoji nazar boncuğu oldu. İkinci sırada Atatürk yer alırken üçüncü sırada ise deliliği simgeleyen huni en çok istenilen emojiler arasına girdi. İç çekme, ince belli bardak, yav he he emojileri ise Türk insanının Twitter'da yer almasını istediği diğer emojiler.  

DÃœNYADAKÄ° DÄ°ÄžER ÃœLKELER HANGÄ° EMOJÄ°LERÄ° Ä°STÄ°YOR?Â

Kötülüğü ve sevgisizliği simgeleyen siyah kalp dünyanın en çok istenilen simgesi oldu. Zürafa, kusma, köpek balığı, tuz, göz devirme, alay ve süpürge en çok istenilen emojiler arasına girdi. 

Haberin Devamı

İleriki dönemlerde bu emojilerin sosyal paylaşım sitelerinde, mesajlaşma uygulamalarında yer alıp almayacağı büyük merak konusu. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!