Twitter gizlilik ayarları nasıl yapılır? Twitter gizlilik ayarı açma ve kapatma

Güncelleme Tarihi:

Twitter gizlilik ayarları nasıl yapılır Twitter gizlilik ayarı açma ve kapatma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2022 14:00

Twitter'a ilk kez kaydolduğunuzda, profiliniz ve tweet gizliliğiniz varsayılan olarak Herkese Açık olarak ayarlanır. Ancak, tweet'lerinizi koruma ihtiyacı hissediyorsanız, yani onları özel ve kamuya açık hale getirmeniz gerekiyorsa tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Twitter, insanların "tweet" adı verilen kısa metinler aracılığıyla birbirleriyle bağlantı kurdukları çevrimiçi bir sosyal ağ sitesidir.

 Twitter Gizlilik Ayarları Nasıl Yapılır?

 Twitter'da gizlilik diğer yerlerden farklıdır. Çoğu insan için, sosyal medya hizmetinin amacı, dünyanın görmesi, beğenmesi, yorum yapması ve retweetlemesi için herkese açık olarak bir şeyler yayınlamaktır. Ancak kimisi Sosyal Medyayı sadece belirli bir kitle ile sınırlı tutar. Bir Twitter kullanıcısı olarak, tweet'lerinizi herkese açık olarak gösterme veya gizli tutma seçeneğiniz vardır.

 Özel tweetler sadece sizi takip eden kişilere gösterilir. Varsayılan olarak tweetleriniz herkese açıktır, ancak gizlilik ayarlarınızı istediğiniz zaman kolayca değiştirebilirsiniz. Değişiklikler hemen yürürlüğe girer ve tüm geçmiş tweet'lerinizi etkiler.

Haberin Devamı

 Gizlilik ayarlarınız tweetlerinizi koruyacak şekilde ayarlandığında, belirli kısıtlamalar gerçekleşir. Örneğin, her yeni takipçi isteğini manuel olarak onaylamanız gerekir. Bildirim ayarlarınıza bağlı olarak, size yeni bir takipçi isteği bildiren bir metin veya e-posta alırsınız. Tweetleriniz de arama motorlarında görünmez. Ayrıca bir takipçi sizi retweetlediğinde, retweet edilen mesajı sadece diğer takipçiler görebilir.

 Tweetlerin görünürlüğü varsayılan olarak "Genel" olarak ayarlanmıştır. Sonuç olarak, Twitterati veya dünyanın her yerinden Twitter hesabı olan veya olmayan herkes tweet'lerinizi görüntüleyebilir. Tabii ki, gizlilik ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Tweet'lerinizle ilgili herhangi bir tartışmadan ya da işvereninizin incelemesinden kaçınmak ya da önce mahremiyet yaklaşımı içerisinde iseniz gizlilik ayarlarını tapabilirsiniz.

 Twitter Gizlilik Ayarı Açma ve Kapatma

 Gizlilik ayarları, birkaç tıklamayla kolayca değiştirilebilir. Tek yapmanız gereken gizlilik ve güvenlik ayarları aracılığıyla tweet görünürlüğünüzü "Genel" den "Korumalı" ya değiştirmektir. Herkese açık tweet'ler Twitter'da ve Twitter dışında herkes tarafından görüntülenebilirken, Korumalı, özel tweet'ler yalnızca takipçileriniz tarafından görüntülenebilir ve onlarla etkileşime geçebilir.

Haberin Devamı

 Yaptığınız ayarlamalar, değişiklikleri kaydettikten hemen sonra yürürlüğe girer. Ancak Twitter'ın platformlar arası bir uygulama olması nedeniyle gizliliği değiştirme yöntemleri biraz farklılık gösterir. Phone veya Android cihazınızdaki Twitter uygulamasında gizlilik ayarlarını değiştirmek için;

Ana Sayfadan, Twitter iOS veya Android uygulamanızı çalıştırın.

Ekranınızın sol üst köşesindeki küçük bir leke olarak görünen, profil resminize dokunun.

Artık telefonunuzda Yardım Merkezi, Ekran, Ayarlar ve Gizlilik gibi bir seçenekler listesi içeren bir yan çubuk menüsü görüyor olmalısınız. Adından da anlaşılacağı gibi, "Ayarlar ve Gizlilik" seçeneğine tıklayın.

Haberin Devamı

Bu, güvenlik ve güvenlikle ilgili birçok ayar ve ölçüm açacaktır. Şimdilik gerisini görmezden gelin ve Gizlilik ve Güvenlik ayarına odaklanın.

Gizlilik ve Güvenlik ayarına dokunmaya devam edin. Bu, gizlilikle ilgili tüm özelleştirme seçenekleriyle birlikte yeni bir bölüm görüntüleyecektir. “Tweetlerinizi Koruyun”a tıklayın.

 PC veya Mac'inizdeki Twitter web sitesinde veya masaüstü uygulamasında gizlilik ayarlarını değiştirmek için;

Tarayıcınızın adres çubuğundaki Twitter web sitesi URL'sine basın veya Google'da arayın. Yüklendikten sonra, Twitter Ana Sayfasına geçiş yapın.

Ekranınızın solundaki Daha Fazla sekmesine tıklayın.

Yardım Merkezi, Ekran, Ayarlar ve Gizlilik gibi seçeneklerin bir listesini içeren bir yan çubuk menüsü açacaktır. Twitter mobil yönteminde daha önce gösterdiğimiz şeye benzer şekilde, "Ayarlar ve Gizlilik" seçeneğine tıklayın.

Haberin Devamı

Gizlilik ve Güvenlik ayarına tıklamaya devam edin. Bu kısım, gizlilikle ilgili tüm özelleştirilebilir seçenekleri içeren yeni bir bölüm açacaktır.

Kitle ve Etiketleme'yi tıklayın. Bu, ekranınızda iki seçenek gösterecektir. “Tweetlerinizi koruyun” seçeneğine tıklayın ve korumaya alın.

Tweetleri Koruduğunuzda Ne Olur?

Biri sizi her takip ettiğinde bir takip isteği bildirimi almaya başlayacaksınız. Takip isteğini onaylayabilir veya reddedebilirsiniz.

Tweet görünürlüğünüz yalnızca takipçilerinizle sınırlıdır.

Takipçileriniz artık hiçbir gönderinizi “retweetleyemeyecek”tir.

Korumalı tweet'ler Twitter dışında hiçbir arama motorunda görünmeyecektir. Yalnızca takipçileriniz ve sizin tarafınızdan aranabilir.

Haberin Devamı

Sizi takip etmeyen herhangi bir hesaba verilen yanıtlar veya “Tweet Alıntıları” onlar tarafından görülmeyecektir.

Tweetleri korumak, en yaygın olarak uygulanan gizlilik seçeneğidir. Ancak Twitter'da kişisel hayatınız ile sanal kimliğiniz arasındaki duvarı daha da sağlamlaştırmak istiyorsanız "Ayarlar" sekmesine dikkatle göz atmalısınız.

BAKMADAN GEÇME!