Turkcell life:)'ı tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Turkcell life:)ı tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2011 16:19

Turkcell, uluslararası operasyonlarını Kiev’de düzenlediği bir basın toplantısıyla tanıttı.

Haberin Devamı

Turkcell, uluslararası operasyonlardaki başarılarını grup şirketlerinden life:)’ın Kiev’deki genel merkezinde tanıttı. Ukrayna’nın en dinamik ve yenilikçi mobil iletişim şirketi olarak bilinen life:)’ın ülke genelinde 9 merkez ofisi ve 488 mağazası bulunuyor. Kuruluşundan bugüne kadar toplam 1,3 milyar dolarlık yatırım yapan life:) kısa sürede yenilikçilik ve kaliteyle özdeşleşen bir marka olmayı başardı.

life:) ülkeyi Edge, “Çalarken Dinlet”, “Mobil TV” gibi yenilikçi servislerle tanıştırdı. life:) 2010 yılında ülkeye ilk mikro simkart ile ilk Android işletim sistemine sahip cihazı getiren şirket oldu.

Ukrayna’da 1150 çalışanıyla 8.7 milyon aboneye hizmet veren life:) Ukrayna’nın 2011 1.çeyrek performansı da değerlendirildi. AVFÖK marjı bir yılda 17 puan artan life:)’ın AVFÖK’ü 2011’in ilk çeyreğinde geçen seneye göre yüzde yüzde 224 yükseldi.

Ciliv: “Anadolu’dan yola çıktık, şimdi 9 ülkeye hizmet götürüyoruz”

Toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell’in uluslararası başarılarını şu sözlerle anlattı: “Türkiye’nin Turkcell’i olarak insanımızdan aldığımız güçle ve teknolojiyle fark yaratmaya devam ediyoruz. Anadolu’dan yola çıktık ve bugün 9 ülkede 242 milyonluk bir coğrafyaya Turkcell kalitesiyle hizmet götürüyoruz. Operasyon yürüttüğümüz 5 ülkede pazar lideriyiz. Bugün burada Kiev’de Turkcell’in yaratmış olduğu sinerjiye hep birlikte şahit olduk. Abonelerimize en iyi hizmeti götürmek ve ülkemizi yurtdışında da en iyi şekilde temsil etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bölgesel gücümüz her geçen gün artıyor”.

Operasyonun daha ilk yılında Ukrayna'nın önde gelen ekonomi gazetelerinden Delo tarafından Ukrayna’nın en değerli 4. markası olarak gösterilen life:), 2006 Mayıs’ında World Business Awards’ta (Stevei Ödülleri) “Dünyanın En İyi Yeni Şirketi” ödülüne layık bulundu.  “Sosyal Sorumluluk” konusunda Turkcell’in Türkiye’deki uygulamalarını örnek alarak öncü projelere imza atan şirket, 2008 yılında PR News Platinum Ödülleri’nde ‘Yardım Etmek Çok Kolay’ KSS projesiyle “Avrupa’daki En İyi KSS Projesi Ödülü”ne layık bulundu.

Haberin Devamı

life:) Belarus’ta abone artışı sürüyor

Belarus’un 3G hizmeti veren tek operatörü life:) Belarus, hızlı bir büyüme kaydederek kısa sürede %16 pazar payına ulaştı. Son çeyrekte abone alımına devam eden life:) Belarus, 2011’in ilk çeyreği sonunda 1.7 milyon abone sayısına ulaştı. Ülke nüfusunun %96’sını kapsamayı başaran şirket, 450’yi aşan çalışanın yanısıra 1800 satış noktasıyla hizmet veriyor.

9 ülkenin 5’inde pazar lideri

Turkcell’in yüzde 41,45 oranında hissesine sahip olduğu Fintur, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Moldova’daki operasyonları kapsıyor. Bu şirketlerin 4 ülkedeki toplam abone sayısı 16.5 milyona ulaştı. Bu dört ülkenin üçünde pazar lideri olan operatörler başarılı performanslarıyla yüksek büyüme trendi gösteriyor.

Turkcell’in Kuzey Kıbrıs, Almanya, Belarus ve Ukrayna operasyonları ise doğrudan Turkcell’e bağlı yönetiliyor. Kuzey Kıbrıs’ta yüzde 69 pazar payına sahip olan şirket yeni başladığı Almanya operasyonunda ise ilk aşamada 4 milyona yaklaşan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını hedefliyor.

Mobil internet gelirleri ve faturalı abonelerdeki artış sürüyor

Toplantıda 2011’in ilk çeyrek sonuçları da açıklandı. Turkcell Grubu, 2011 yılının ilk çeyreğinde 2,1 milyar TL gelir, 626 milyon TL AVFÖK ve 330 milyon TL net kar kaydetti. Düşen arabağlantı ücretleri ve azami fiyat düzenlemeleri gelirleri olumsuz etkilerken, grup şirketlerinin katkısı artarak devam etti.

Son 3 yılda Türkiye’de altyapısına yaptığı büyük yatırımla 3G ve mobil internette sektöre liderlik etmeyi sürdüren Turkcell’in mobil internet gelirlerindeki yükseliş trendi 2011’in ilk çeyreğinde de devam etti ve internet gelirleri geçen seneye göre yüzde 64 oranında arttı.  MOU (Abone Başı Aylık Ortalama Konuşma Süresi) yıllık bazda %26 artışla aylık 193 dakikaya çıktı. Son birkaç çeyrektir devam eden faturalı abone sayısındaki yükseliş trendi 2011’in ilk çeyreğinde de devam etti ve son bir yılda faturalı abone sayısı 1.1 milyon arttı.   
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!