TTNET IPtivibu’yu tanıttı

Güncelleme Tarihi:

TTNET IPtivibu’yu tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2010 15:02

TTNET’in stratejik partneri olduğu “IPTV Forum Doğu Avrupa ve Avrasya 2010” başladı.

Haberin Devamı

Bu yıl İstanbul’da düzenlenen ve IPTV teknolojileriyle ilgili global gündemi belirleyen uluslararası “IPTV Forum–Doğu Avrupa ve Avrasya”, yurtiçi ve yurtdışından sektör profesyonellerini ağırlıyor.

Forum’un ilk gününde bir konuşma yapan TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz; “Bugün Türkiye’de 7,6 milyon genişbant internet abonesi var. Sabit genişbant internet bağlantısında dünyanın en büyük 15. pazarıyız. Kullanıcıların genişbant internet erişimine olan ihtiyacı yakın gelecekte daha da artacak. IPtivibu gibi servisler, genişbant internetin cazibesini artırıyor” dedi.

Kendi alanında global referans noktası rolü üstlenen ve bu yıl ilk kez İstanbul’da düzenlenen “IPTV Forum Doğu Avrupa ve Avrasya 2010 (IP&TV Forum Eastern Europe & Eurasia)” 13 Ekim’de sona erdi. İletişim teknolojilerinin üç temel alanı olan internet, televizyon ve telefonu sahiplenerek müşterilerinin tüm iletişim ihtiyaçlarını tek elden karşılamayı hedefleyen TTNET, Forum’a stratejik partner olarak destek verdi.

Haberin Devamı

2004 yılından bu yana, Informa Telecoms & Media tarafından 8 ülkede düzenlenen Forum, tüm dünyadan sektör profesyonellerini bir araya getirdi. IPTV konusunda lider uluslararası şirket temsilcilerinin konuşmacı olarak katıldığı Forum’un ilk günü TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz da “Kullanıcı Deneyimlerini Zenginleştirmek İçin Yakınsanmış Hizmetler: Tivibu” başlığıyla bir sunum yaptı. Televizyon yayıncılığının bugünü ve geleceği ile ilgili öngörülerin paylaşıldığı sunumda Yılmaz, IPtivibu’nun yeni neslin iletişim aracı olacağının altını çizdi: “Bugün Türkiye’de 18 milyonun üzerinde hane bulunuyor. Yaptığımız araştırmaya göre; 1,7 milyon hanede bilgisayar bulunuyor ancak internet bağlantısı bulunmuyor. 2,6 milyon hanede bilgisayar ve internet yok ama en az 1 tane bilgisayar kullanıcısı bulunuyor. Bu kişiler interneti evlerinin dışında kullanıyorlar. 8 milyon hanede bilgisayar da internet kullanıcısı da bulunmuyor. Tüm bu bilgiler ışığında TTNET olarak görüyoruz ki, internet ve internetin özgün servisleriyle tanışmayı bekleyen daha çok kişi var. Yaşadığımız dönem, internet kullanıcı sayısının her geçen gün artacağını, IPtivibu gibi farklı ve özgün servisler sayesinde mevcut kullanıcıların genişbant internet erişimine olan ihtiyacının daha da büyüyeceğini gösteriyor.”

Haberin Devamı

Genişbant internetin, ev ve iş yerlerinde çok daha yüksek hızlarda, çok özel ve zengin uygulamaları desteklerken aynı paralelde mobil internetin de cihazlarda yaygınlaşarak hayatın her alanına gireceğini belirten Yılmaz,“Tivibu’nun yolcuğu, bilgisayar ekranıyla da sınırlı kalmadı. Kullanıcıya sunduğumuz eşsiz televizyon ve sinema keyfini, bugün salonlarımızdaki büyük ekrana da taşıyoruz. Daha sonra da mobil cihazlarda sürdürüyor olacağız. Böylece, Türkiye’de ilk kez bir dijital yayın platformu, üç ekranda kesintisiz TV deneyimi sunmuş olacağız” dedi.

Iptivibu’nun şu an İstanbul, Ankara ve İzmir’de pilot olarak izleyiciler tarafından izlendiğini, yakın bir zamanda daha da yaygınlaştıracaklarını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Genişbant internet bağlantısı üzerinden yüksek kalitede yayın yapan IPtivibu, TV izleme deneyimine seçim, kontrol ve özgürlük getiriyor. Canlı yayını durdurma, ileri geri alma, filmleri istenilen zaman izleme, durdurma gibi zengin bir izleme deneyimi yaşatacak teknolojilik özelliklere sahip... Ayrıca kullandığı teknoloji sayesinde mevcut televizyon platformlarından çok daha zengin ve ileri, yüksek çözünürlüklü görüntü ve interaktif servisler sunuyor. Örneğin borsa, döviz altın bilgilerine ulaşmanız, hava durumunu öğrenmeniz ya da televizyon izlerken futbol araçları ile anlık maç sonuçları, tüm sezonun maç programı, gol krallığı bilgilerine ulaşılabiliyor. Yemeksepeti.com’dan yemek siparişi verebilir, Flickr uygulamasını televizyon üzerinden kullanabilir, burç bilgilerine ulaşabilirsiniz. Havaalanlarında uçakların kalkış ve iniş saatlerini görüntüler, nöbetçi eczaneleri öğrenebilirsiniz. Diğer taraftan televizyon izlerken de popüler sosyal ağlara bağlı kalmayı sağlıyor; Twitter üzerinden mesajlaşmaya imkân tanıyor. Şu an IPTivibu’da yerli ve yabancı toplam 101 kanal bulunuyor. Bu sayı sürekli olarak artıyor.”

Haberin Devamı

IPTV Forum’da ayrıca sektördeki son gelişmeler ile sektördeki yenilikler paylaşıldı ve televizyonculuğun geleceğini belirleyecek teknolojiler detaylarıyla ele alındı. Farklı ülkelerden operatörler; teknoloji partnerleri ve içerik sağlayıcıların bir araya geldiği IPTV Forum’da, Doğu Avrupa ve Türkiye’de IPTV’nin gelişimi, Hibrid IPTV’nin gelişimi, TV stratejileri, IPTV’de reklamın geleceği gibi konular değerlendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!