'Temiz Twitch' etiketi Twitter gündeminde!

Güncelleme Tarihi:

Temiz Twitch etiketi Twitter gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2021 22:45

Temiz Twitch etiketi, kara para aklama iddiası sonrası sosyal medyanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Bit scam olayları olarak duyurulan ve yayıncılar ile dolandırıcıları buluşturduğu iddia edilen sisteme dair bir takım bilgiler sızdırıldı. Bu bilgilerin ardından bir çok yayıncı duruma tepki göstererek yayınlarını durdurdu. Başta Twitch olmak üzere ilgili resmi kurumların bu kara para aklama iddiaları karşısında harekete geçmesini isteyen kullanıcılar etikete destek vermeye başladı. Twitch platformunun temiz kalmasına yayıncılar ise 5 Kasım tarihine kadar yayınlarına ara vererek desteklerini gösterecek.

Haberin Devamı

Bit Scam olayı Twitch alemini sarsmaya devam ediyor. Bit Scam sistemi ile kredi kartı hırsızlığı yapan dolandırıcılar, Twitch yayıncılarıyla iletişime geçmeleriyle başlıyor. Yayıncılara çalıntı kartlarla bağış yapacaklarını söylüyorlar ve yayıncı kabul ederse, bağış yapılan miktarın bir kısmı dolandırıcılara tekrar iade ediliyor. Böylelikle hem yayıncılar, hem de kredi kartı hırsızları para kazanıyor.

Çok az izlenmesi olup dikkat çekmeyeceği düşünülen yayıncılar üzerinden yapıldığı iddia edilen kara para aklama işlemi ustaca hazırlanmış bir tezgahla işliyor. Yayıncıya bağış yapıldıktan sonra para temiz bir hale gelmiş oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!