Taklit kartuşlar yazıcınızın ömrünü kısaltıyor

Güncelleme Tarihi:

Taklit kartuşlar yazıcınızın ömrünü kısaltıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2010 13:05

Üreticiler; orjinal kartuşların verimlilik, performans, kalite ve maliyet açısından daha avantajlı olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

Tüketiciler, yazılıcılarında orjinal kartuş kullanmak yerine daha ucuz kartuş kullanmayı tercih edebiliyor. Orjinal kartuşların daha pahalı olduğunu düşünen kullanıcılar, piyasada daha ucuz olan ve orijinal olmayan kartuşları tercih edebiliyor. Ancak; düşük kalite ve baskıda meydana gelen hata, bozulmalar nedeni ile ucuz kartuş kullanımı; sonuç olarak orjinal kartuşun fiyatından daha maliyetli olabiliyor.

Samsung tarafından gerçekleştirilen kullanıcı testleri sonucunda; iddia edildiği gibi diğer kartuşların, orjinaller ile aynı performansa sahip olmadığı net olarak ortaya kondu. Uluslararası kalite tescil kuruluşu LGA ile ortak yürütülen kalite tescil testleri, Samsung marka orjinal renkli kartuşların, yazıcılarda kullanılan diğer tescil dışı / taklit ürünlerin sebep olduğu sızıntı ve bozuk çıkış gibi sorunların hiç birine sebebiyet vermediğini teyid etti. Taklit kartuşların yazıcınızın ömrünü kısalttığı ise net olarak ortaya kondu.

Haberin Devamı

Samsung Türkiye BT ürünleri Satış ve Pazarlama Müdürü Barış Kestep konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Orjinal kartuşların verimlilik, performans, kalite ve maliyet açısından daha avantajlı olduğu net olarak ortada. Tüm kartuşlar aynı kalitede çıkış almanızı sağlamaz. Orjinal kartuşlar ile kaliteli ve sağlam çıkışlar alarak daha az zaman ve para harcarsınız. Biz Samsung olarak tüketiciye, gerek yazıcı ömrü gerekse tasarruf anlamında orjinal kartuş kullanımını tercih etmelerini tavsiye ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!