Steam kullanıcı adı değiştirme işlemi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Steam kullanıcı adı değiştirme işlemi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 05:36

Kuruluşundan bu yana yaklaşıl 18 yılın geçtiği Steam, neredeyse bütün herkesin hesabının bulunduğu bir oyun platformu olarak çalışıyor. Ücretli veya ücretsiz oyun indirmeye izin veren bu platform bütün oyun severlerin de ilgisini çekiyor. Peki Steam kullanıcı adı nedir? Steam kullanıcı adı değiştirme işlemi nasıl yapılır? Steam kullanıcı adı değiştirmek ile ilgili detayları derledik

Haberin Devamı

Steam platformu bir nevi dijital oyun kutusu işlevi görüyor. Oyunlara dair bütün detayların ve sistem gereksinimlerinin paylaşıldığı bu platform, dünyanın en geniş oyun mağazası olmak özelliği de taşıyor.

 Steam Nedir?

 Steam internet üzerinden oyun almaya ve indirmeye imkan sunan bir platform olarak işlev görüyor. Steam platformu; Windows, Mac ve Linux sistemlerle uyumlu bir şekilde çalışıyor. Yeni çıkacak oyunlardan, piyasadaki en eski oyunlara kadar her türde oyunu barındıran bu adres, oyun tutkunlarının da vazgeçilmez adreslerinden biri oluyor.

 Steam platformu sadece oyun indirme ve alma işlemlerini sağlamıyor. Bütün bunların yanında yeni çıkacak oyunların tanıtım videoları, bütün oyunların sistem gereksinimleri, özellikleri ve kullanıcı yorumları dahil pek çok şey de Steam platformu üzerinde görünür oluyor. Steam platformunun özelliklerinden faydalanmak ve oyun indirme seçeneklerini görüntülemek için ise platforma kayıt olmak gerekiyor.

Haberin Devamı

 Steam Nasıl Kullanılır?

 Steam platformunu kullanmak için öncelikle platformda bir hesap açılması gerekiyor. hesap açma işlemini tamamlayan herkes platformun bütün özelliklerinden faydalanabiliyor. Bir oyun indirmek veya satın almak için Steam arayüzünde arama karakterlerini kullanarak arama yapmak gerekiyor.

 Ne aradığını bilmeyen kullanıcılar için bu platformda, farklı kategorilere göre ayrılmış gelişmiş oyun çeşitleri de bulunuyor. Ayrıca kullanıcı yorumlarına göre en beğenilen oyunlar, yeni çıkan oyunlar ve popüler oyunlar gibi seçeneklerle de oyun bulmak mümkün oluyor. Steam platformu arkadaş ekleme özelliklerine yer vererek oyun severleri buluşturuyor.

 Steam Kullanıcı Adı Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Steam hesabı olan herkesin ilk başta belirlediği bir profil adı da bulunuyor. Bu profil adı ilerleyen bir zamanda istenirse kullanıcı ayarlarından değiştirilebiliyor. Steam hesabınızdaki kullanıcı adını değiştirmek için;

Steam'e giriş yapın ve kişi simgesinin üzerine gelerek "Profil" yazısına tıklayın.

Ekranın sağ tarafında "Seviye" sekmesinin altında yer alan "Profili Düzenle" yazısına tıklayın.

Haberin Devamı

Karşınıza çıkan yeni pencerede "Profil Adı" sekmesinin altında mevcut adınız yer alıyor.

"Profil Adı" kısmında yazan ismi yenisiyle değiştirin ve yaptığınız bütün değişiklikleri kaydedin.

Steam adı değiştirme işlemi bu şekilde başarıyla tamamlanmış oluyor.

BAKMADAN GEÇME!