Steam Greenlight'a veda zamanı

Güncelleme Tarihi:

Steam Greenlighta veda zamanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 07:36

Bağımsız geliştiricilerin en önemli sahnesi Steam Greenlight, yerini Steam Direct'a bırakıyor.

Haberin Devamı

Oyun geliştiricilerinin kendilerini göstermek için basamak olarak kullandığı ve çok başarılı bir sistem olduğunu da her fırsatta kanıtlayan Steam Greenlight, önümüzdeki baharda Steam Direct olarak karşımıza gelecek.

Valve oyun geliştiricilerinin süreçlerini hızlandırmak adına yeni yollar arıyor. Bu destekle birlikte, bağımsız oyuncular da Greenlight sayesinde bir çok oyunu oyuncularla buluşturdu. Ancak zamanla oyunların fazla artmasıyla ve Valve'un yeteri şekilde kaliteli olduğunu denetleyememesinden kaynaklanan şikayetler oluştu. Bu sebepten dolayı da Valve'in arayışta olduğu biliniyordu.

Steam Direct karşımıza ''Doğrudan Kayıt Yaptırma'' sistemi olarak karşımıza çıkacak. Daha öncesinde bağımsız oyun geliştiriciler oyunu sunmak için sadece 100 dolar verirken yeni sistemde bu durum oyun başına 100-5000 dolar arasında olacak. Geliştiriciler form doldurduktan sonra, kontrol edilerek uygunluğuna bağlı olarak oyunları Steam'de yayımlanacak. Bu yeni sistem önümüzdeki ilkbaharda uygulanması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!