Son tarih 15 Haziran

Güncelleme Tarihi:

Son tarih 15 Haziran
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2012 13:37

Yabancı pazarlara açılmanın yolu Deloitte Teknoloji Fast50’den geçiyor.

Haberin Devamı

Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini belirleyen Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2012 Programı başlıyor. Bu yılki sloganı "Sağlam Bağlantılar ile Güçlenin” olarak belirlenen programa 15 Haziran 2012 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Sıralamada yer alan şirketler ise bu yılın Ekim ayında açıklanacak.

Yenilikçi stratejiler, sağlam yönetim uygulamaları ve pazar vizyonları ile en hızlı büyümeyi elde ederek Fast50 programında yer alacak Türk teknoloji şirketleri aynı zamanda Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesinde düzenlenen Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA Programı’nda Türkiye'yi temsil etme fırsatını yakalayacak.

Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2012 Programı'nın ülke ekonomisinin nabzını tutan önemli bir gösterge olduğunu ifade eden Deloitte Türkiye TMT Lideri ve Ortak Tolga Yaveroğlu programı şöyle değerlendirdi: "Bu sene yedinci yılını dolduran Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye Programı ile amacımız, kamuoyunun ve iş dünyasının dikkatini yenilikçiliğe, Ar-Ge ve teknoloji geliştirmeye çekmek. Ayrıca program yardımıyla, kurumlarımıza ulusal ve uluslararası düzeyde marka bilinirliği yaratmayı ve yeni iş imkanları ile işbirlikleri için bir iletişim ağı oluşturmayı hedefliyoruz. Teknoloji şirketlerimiz, Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye Programı’nın işlerine sağladığı ölçülebilir katkıyı çok net görebiliyorlar. Çünkü programda başarı kazanan firmalar, program sonrasında yabancı firmalarla ortaklık kurabiliyor, uluslararası pazarlarda şube açabiliyor ve marka bilinirliğinde artış elde edebiliyorlar. Bu başarılar hepimizi gururlandırıyor ve geleceğe daha umutla bakmamızı sağlıyor."

Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2011 Programı birincisi Logic Bilişim CEO’su Fatih Özkentli, aldıkları ödülün motivasyon kaynağı olduğunu belirterek görüşlerini şöyle ifade etti “Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA 2011 Programı’nda, son beş yılda %28617 büyüme kaydederek hem Türkiye’nin hem Avrupa’nın en hızlı büyüyen teknoloji şirketi unvanını aldık. Deloitte’un bu önemli organizasyonu kapsamında hem ülkemizde hem de uluslararası arenada elde ettiğimiz birincilik ödülleri şirketimiz için ayrı bir motivasyon ve gurur kaynağı oldu. Profesyonel ve saygın çalışmalar odağında Deloitte’a teşekkür ederiz. Deloitte Teknoloji Fast50 Programı’na, teknoloji firmalarının mutlaka katılmalarını öneriyorum. Programda yer almaya hak kazanmaları halinde gerek yatırımcıların gerekse müşteri ve çalışanları açısından önemli bir yere sahip olacaklarından emin olabilirler.”

Elkotek CEO’su Hakan Tahiroğlu ise programın kendileri için önemini şöyle vurguladı: “Bu yıl 30’uncu kuruluş yıldönümünü kutlayan Elkotek Şirketler Grubu’nun, yazılım test ve yazılım geliştirme alanlarında faaliyet gösteren Ar-Ge şirketi Elkotek İletişim A.Ş, Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2011 Programı’nda, %7093 büyüme oranı ile ikinci sırada yer aldı.  Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA 2011 Programı’nda da dokuzuncu şirket olarak yer almamız, tüm Elkotek camiası için büyük bir gurur ve motivasyon kaynağı oldu.”

ARTronic CEO’su Hakan İşcen ise firmalarının gelişme hızının Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2011 Programı ile tescillendiğini ifade etti. İşcen, “Bu başarılı programı uygulayan Deloitte'a teşekkür ediyor, bu başarının mimarı olan tüm ARTronic çalışanlarını bir kez daha kutluyorum” dedi.

Programda üç farklı ödül sahiplerini bulacak

Türkiye Bilişim Derneği (TBD), Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD), Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) işbirliğiyle gerçekleştirilen programda son beş yılda en fazla büyümeyi elde eden teknoloji şirketleri ödüllendirilecek.

Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2012 Programı kapsamında Big Stars ve Teknoloji Özel ödülleri de sahiplerini bulacak. Big Stars kategorisinde 2011 mali yılı süresince gelirleri 50 milyon Euro ve üzeri olan teknoloji şirketleri son beş yıldaki büyüme hızlarına göre kendi aralarında değerlendirilecek. Kesintisiz olarak üç yıl Deloitte Teknoloji Fast50 programında yer alan firmalar arasında en hızlı büyüyen şirket ise geleneksel Teknoloji Özel Ödülü’nün sahibi olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!