Snapchat'de mesajlar nasıl silinir? Snapchat toplu, kaydedilen ve kalıcı mesaj silme adımları

Güncelleme Tarihi:

Snapchatde mesajlar nasıl silinir Snapchat toplu, kaydedilen ve kalıcı mesaj silme adımları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 03:37

Snapchat, aileniz ve arkadaşlarınızla multimedya ve görüntü aracılığıyla iletişim kurmanıza imkan tanıyan, dünyadaki en popüler mesaj uygulamaları arasında yer alır. Yapılan anketlere göre, günde en az bir defa Snapchat'a giren 150 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor. Snapchat'de mesajlar nasıl silinir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Zaman geçtikçe aktif Snapchat kullanıcıları, Snapchat'ta pek çok mesaj atabilir ve sohbete katılabilir.

 Snapchat'de Mesajlar Nasıl Silinir?

 Snapchat, diğerler insanlarla iletişim kurmak için multimedya içeriğini kullanmanızı sağlar. Bu sayede de mesajlar genellikle kısa mesajlardan daha çok yer kaplar. Bu Snapchat konuşmalarını ise silmek, Snapchat kullanıcıları için çok önemli bir beceridir. Mesajlar Snapchat platformundan otomatik bir şekilde silinse de, indirilen mesaj siz manuel bir şekilde silene kadar akıllı telefonunuzda kalır. Bazı mesajları ise, Snapchat’e uzun bir süre basarak kaydettiyseniz, şu adımları takip ederek akıllı telefonunuzdan silebilirsiniz;

Snapchat uygulamanızı açarak, bir sohbet seçmeniz gerekir. Aynı zamanda silmek istediğiniz kaydedilmiş olan herhangi bir mesaja dokunmanız gerekir.

Haberin Devamı

Mesajın gri seçimi üzerinden kaldırıldıktan sonra sohbetten çıkmanız gerekir.

Mesajın silinip silinmediğini de kontrol etmek için sohbete tekrar gitmeniz gerekir. Bu sayede mesaj kaybolur.

Snapchat konuşmalarının iki yönlü olduğunu bilmeniz gerekir. Eğer rehberden biri, bir mesaj kaydederse, hem alıcıda hem de gönderende kalır. Mesajı sildikten sonra mesaj hala cep telefonunuzda duruyorsa, bu diğer kişinin mesajı kaydettiği anlamına gelir. Diğer kişi de mesajı silene kadar mesaj Snapchat'ınızda kalır.

 Snapchat Toplu, Kaydedilen ve Kalıcı Mesaj Silme Adımları

 Snapchat konuşmalarını teker teker silmek, eğer çok mesaj varsa çok sıkıcı bir süreç olabilir. Bu nedenle de Snapchat konuşmalarını silmenin çok daha basit bir yolu vardır. Snapchat mesajları toplu olarak şu şekilde silinebilir;

Snapchat uygulamanızı başlatmanız ve ekranın sol üst köşede yer alan "hayalet" simgesine dokunmanız gerekir. Daha sonra dişli simgeli "Ayarlar" menüsünü seçmeniz gerekir.

Ardından, "Sohbetleri Temizle" seçeneğini bulabilmek için aşağı doğru kaydırmanız gerekir. Daha sonra silmek istediğiniz sohbeti seçerek yanında yer alan çarpı simgesine dokunmanız gerekir. Snapchat konuşmalarını silebilmek için işlemi diğer konuşmalarda tekrarlamanız gerekir.

Haberin Devamı

Telefonunuzda yer açmak ve cep telefonunuzun performansını daha da artırmak istiyorsanız, Snapchat'te bulunan fotoğrafları otomatik olarak kaydetme özelliğini de devre dışı bırakmanız gerekir. Bunun için de "Hayalet" simgesine dokunarak "Anılar"a gitmeniz gerekir. "Hikayeleri Otomatik Kaydet" seçeneğinin işaretini kaldırmış olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Bu sayede Snapchat fotoğraflarının cep telefonunuza kolaylıkla kaydedilmesini de durdurabilirsiniz

Snapchat Gizlilik Hakkında

 Snapchat, piyasada yer alan en popüler sohbet uygulamaları arasında yer alır. Bazı zamanlarda diğer pek çok kullanıcı gibi, arkadaşlarınızdan anında cevap almak istersiniz. Snapchat, insanlara Metin, fotoğraf gönderecek ama birkaç saniye izledikten sonra da otomatik bir şekilde kaybolacak bir şekilde çalışır. Bu, Snapchat'i arkadaşlarınızla iletişim içinde kalmak ve telefon belleğinizi bozmadan çok daha hızlı bir şekilde gizliliğinizi korumak ve ileri geri resim göndermek için çok iyi bir seçim yapar. Snapchat'in temel ana fikri ise, tamamen kaybolan videolar, fotoğraflar ve metinlerle ilgili olsa da, Snapchat mesajlarını silmek düşündüğünüz oldukça kolaydır. Snapchat'e yıllar geçtikçe, mesajları kaydetmenin her geçen gün başka yolları ekleniyor.

Haberin Devamı

 Snapchat, gönderilen bir mesajı karşı taraf görüntülenmeden önce bile silmenize izin verir. Bu da birine yanlışlıkla bir tane gönderirseniz ya da gönderdiğiniz bir şeyden ve hatta kalıcı olmadığı bilgisinden pişmanlık duyarsanız çok daha faydalı olur. En yeni Snapchat özellikleri ile, başkalarına gönderdiğiniz okunmamış be açılmamış Snapchat mesajlarını kolaylıkla silebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!