Snapchat'de kum saati ne demek ve anlamı nedir? Kum saati nasıl gider ve süresi ne kadar

Güncelleme Tarihi:

Snapchatde kum saati ne demek ve anlamı nedir Kum saati nasıl gider ve süresi ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 03:34

En sık tercih edilen uygulamalar arasında yer alan Snapchat’te arkadaşlarınıza çeşitli fotoğraflar gönderebilir ve alabilirsiniz. Aynı zamanda Snapchat içinde de pek çok emoji bulunuyor. Bu emojilerden en çok kullanılanlardan birisi de kum saati emojisidir. Snapchat'de kum saati ne demek ve anlamı nedir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Snapchat’te arkadaş listenizde yer alan kişilerin yanında bulunan kum saati emojisi ya da yangın emojisini görmeniz gerekir. Bu emojiler sizin arkadaşınız ile ne kadar süre boyunca snapleştiğinizi de belli eder.

 Snapchat'de Kum Saati Ne Demek ve Anlamı Nedir?

 Snapchat’te arkadaş listenizde yer alan kişilerin yanında yer alan kum saati emojisi ya da yangın emojisini görürsünüz. Bu emojiler ise, sizin arkadaşınızla ne kadar aralıklarla snapleştiğinizi de belli eder. Eğer arkadaşınızın yanında bir yangın işareti varsa bu durum sık sık arkadaşınızla snapleştiğinizi gösterir. Ama zamanla arkadaşınıza attığınız snapler zaman içinde azalırsa arkadaşınızın isminin yanında yer alan kum saati emojisi çıkar. Aynı zamanda Snapchat uygulamasını zaman zaman farklı dillere de dönebilir. Bu durumda da Snapchat dil değiştirme ayarları sayesinde yeniden Türkçe yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

 Kum Saati Nasıl Gider ve Süresi Ne Kadar?

 Kum saatini gördükten sonra bu durumu sona erdirmek için size ayrılan sadece dört saatiniz bulunuyor. Dört saat içinde arkadaşınızla olan etkileşiminizi arttırarak kum saati emojisini de yok edebilirsiniz. Ama bazı zamanlarda sürekli olarak iletişim içinde olsanız da kum saati emojisini de görebilirsiniz. Bu durumda ise panik yapmanıza gerek yok. “Snapchat Destek Sayfası” aracılığı ile yardım üzerinden iletişime geçerek “Snapstreak Kayboldu” seçeneğinde yer alan bilgileri doldurmanız gerekir. Kısa bir zaman içinde ise, bu durumu düzeltmek için sizinle iletişime geçilmesi gerekir.

 Kum Saati Snapchat'te Neden Kaybolmuyor?

 Snapchat, farklı şeyleri belirtmek için kullanılan kullanıcı isimlerinin yanına yer alan emojiler de dahil olmak üzere, kullanıcı etkileşimini önemli ölçüde arttıran çeşitli benzersiz özelliklere de sahiptir. Genellikle kafa karışıklığı yaratan bir emoji ise, kum saati emojisidir.

 Kum saati emojileri ve ateş emojileri gibi simgeler, arkadaş listenizdeki kişilerle ne sıklıkta iletişim kurduğunuzu ölçen Snapchat serinizle de doğrudan ilgilidir. Kum saati, Snapchat'e göre ise, saatin işlediği anlamına da gelir. Çünkü bu arkadaş emojisi göründüğünde, bir Snapstreak'in risk altında olduğunu da gösteriyor. Doğrudan Snaps aracılığı ile ileri geri doğru giderek art arda günler geçiren iki kişi bu galibiyet serisini de kaybetmiş olur. Kum saatinden kurtulmak demek ise, Snap'lerin ikisinin de bire bir olması demektir.

Haberin Devamı

 Snapstreak Nedir?

 Kum saati emojisi ile ilgili bilgi edinmek için, öncelikle Snapstreaks’in nasıl çalıştığını öğrenmeniz gerekir. Art arda en az üç gün boyunca başka bir kullanıcı ile en az bir defa takas ettiğiniz zaman, bir Snapstreak başlatmanız gerekir. Bu olduğu zaman, bu kullanıcı isminin yanında bir ateş emojisi görünür.

 24 saatlik Snapstreak ise, pencerenizin sona erdiğini size hatırlatmak için Snapchat, ateş emojisinin yanında yer alan bir kum saati emojisini gösterir. Snapstreak zamanlayıcısı dolduğu zaman kum saati ortaya çıkar.

 Snap’ler, kamera düğmenizi kullanarak hazırladığınız mesajlardır. Bu, video kayıtlarının ve resimlerin Snapstreak’inize dahil olduğu, sesli mesajların ve metinlerin sayılmadığı anlamına gelir. Snapstreak’e dahil olmayan diğer etkileşimler ise şunları içerir:

Gözlükler

Haberin Devamı

Snapchat Hikayeleri

Grup Sohbetleri

Anılar

Kum saatini hemen fark etmezseniz de, seriye devam edebilmek için dört saatten daha az zamanınız olabilir. Bu nedenle de arkadaşınızla iletişime geçerek ve enstantaneleri olabildiği kadar hızlı bir şekilde değiştirmeye çalışmanız gerekir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!