Snapchat'de kişiye özel Snap nasıl atılır? Snapchat kişiye özel Snap atma ve atıldığını anlama

Güncelleme Tarihi:

Snapchatde kişiye özel Snap nasıl atılır Snapchat kişiye özel Snap atma ve atıldığını anlama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 03:33

Snapchat resim, video veya mesaj atılabilecek günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biridir. Snapchat içerisinde herkese snap atılabileceği gibi kişiye özel Snap olarak da atılabilir. Snapchat saniyelik gönderiler göndermeye yardımcı olan özel bir uygulamadır. Snpachat’de kişiye özel snap nasıl atılır, Snapchat kişiye özel snap atma ve atıldığını anlama hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Birbirinden farklı mesaj gönderme sistemine sahip olan Snapchat özellikle kişilerin, kişisel mesaj atmasına yardımcı olan uygulamalardan biridir.

 Snapchat’de Kişiye Özel Snap Nasıl Atılır?

 Snapchat herkese ya da özel snap atabileceğiniz uygulamalardan biridir. Ortalama birkaç saniye boyunca gösterilebilen video ve fotoğraflar kişilere çeşitli mesajlar olarak gönderilebilir. Bununla beraber Snapchat normal mesaj ya da sesli not yollamak için de kullanabileceğiniz uygulamalardan biridir. Snapchat özellikle görsel iletişim kurmak isteyen ya da sosyal anlamda daha çok ön plana çıkmak isteyen kişilerin sıklıkla kullandığı uygulamalar arasındadır.

 Snapchat ilk çıktığında sadece saniyelik görüntüler göndermeye yardımcı olan uygulamalardan biridir. İlk çıktığı dönem alternatif sosyal medya platformları çok yaygın olmadığı için görüntüler başka yerden yayınlanamıyordu. Gönderiler sadece ekli olan arkadaşlar arasında kalıyordu. Ancak sosyal medyanın gelişmesi ile gönderilen paylaşımlar artık yayılabiliyor ve kaydedilebiliyor. Bunun önüne geçmek için ise özellikle sosyal medyaya düşmesi istenmeyen görüntüler kullanıcılara özel olarak gönderilmektedir.

Haberin Devamı

 Hikaye kavramının çıkması ile beraber kişiler hikayelerini ilgilenen herkese gönderebilir. Ancak kişiye özel de snap atılabilir. Kişiye özel snap atmak için uygulanabilecek olan yöntemler ise şu şekildedir;

Bir gönderi hazırlarken, onu görebilecek olan kişileri net olarak Snapchat üzerinden belirleyebilirsiniz. Bunun için görmesini istediğiniz kişileri özel bir listeye alarak, sadece o kullanıcılara atabilirsiniz.

Değerlendirebileceğiniz diğer bir yöntem türü ise özel hikayeye eklenecek kişileri belirlemektir. Bu özel hikaye listesi olarak geçmektedir. Bu listeye sadece özel hikayelerinizi görecek olan kişileri ekleyebilirsiniz.

Sadece belirlediğiniz kişi sayısı kadar gösterimi sağlarsınız. Bu Snapchat için uygulanabilecek özel bir grup haline getirebilir. Bu listeyi dilediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Ya da kişileri engelleyerek Snapchat üzerinden hikayenizi görmesini istemediğiniz insanları listenizden çıkarabilirsiniz.

Haberin Devamı

 Snapchat Kişiye Özel Snap Atma ve Atıldığını Anlama

 Snapchat kişiye özel snap atma tamamen kişilerin hazırladığı listelere göre belirlenmektedir. Özel snap listeniz içerisine, paylaşımlarınızı görmesini istediğiniz kullanıcıları ekleyebilirsiniz. Ya da sadece dilediğiniz kullanıcıya özel snap atarak, sadece tek bir kişiyi ele aldığınız bir gönderim sağlayabilirsiniz. Bununla beraber kişiye özel snap atma ve atıldığını anlamak için uygulayabileceğiniz yöntemler ise şu şekildedir;

Grup hikaye bölümlerinde, hikayelerin adı yer almaktadır. Arkadaşlarınızın özel hikaye attığını ya da kendinizin hikaye attığınızı bu alanda görebilirsiniz.

Arkadaşlarınızın ismine bakın. Adınızı aradığınız da attığınız hikayeleri, grup hikayelerini ve kişilere attığınız bütün snapleri tek tek gösterir.

Haberin Devamı

Eğer akışınızda özel bir hikaye görürseniz ona etiketlendiğinizi anlayabilirsiniz. Özel hikayeler gruplar içerisinde yer almaz. Kullanıcılar etiketlendiği zaman herhangi bir şekilde bildirim almaz. Bunun yerine kişiler sizi listeye eklediğini anlamak için gruplarda yer almayan snaplere dikkat etmeniz gerekmektedir.

Eğer atılan bir hikaye görüyorsanız ve bunun özel snap olduğunu anlamak istiyorsanız hikayenin alt bölümüne bakınız. Bu hikayelerin altında kilit işareti vardır. Standart hikayede bu tarz bir işaret bulunmaz. Sadece hikayenin etrafında çerçeve olan ana görsel bulunur. Özel hikayelerde ise asma kilit simgesi yer alır ve etrafı ana hatlarla sarılır. Ancak eğer etrafta kilit yoksa ve hikayeniz normal gözüküyorsa bu herkese açık bir snap yolladığınız anlamına gelmektedir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!