Snapchat'de IG, GN Ve GM ne demek ve anlamı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Snapchatde IG, GN Ve GM ne demek ve anlamı nedir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 03:31

Anlık sosyal paylaşımlar yapılan Snapchat uygulaması dünyanın en popüler platformlarından biridir. Snapchat uygulaması yeni kullanıcılar için bazen karışık gelebilir. Snapchat'te karışık gelen bazı kısaltmaların ne anlama geldiğini bilmek isteyebilirsiniz. Snapchat mobil uygulamasında karşılaşabileceğiniz IG, GN ve GM ne demek, IG, GN ve GM kısaltmalarının anlamı nedir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Snapchat, paylaşımlar yapılabilen ve bu paylaşımları belirli bir süreliğine sistemde bulunduran bir platformdur. Milyonlarca aktif kullanıcıya sahip olan bu platformda kullanıcılar bazı kısaltmalar da kullanabiliyor. Anlamı merak edilen bu kısaltmalar gerçek hayatta da çoğu zaman kullanılabilen ifadelerdir.

 Snapchat uygulamasında karşılaşabileceğiniz bazı kısaltmalar story paylaşımlarda sık sık kullanılabiliyor. Kullanıcılar yaygın olan bu kısaltmaları özellikle bir durum ifade etmek için kullanırken, paylaşım içeriklerinde de sık sık yer verebiliyor. Merak edilen bu kısaltmalar ne anlama geliyor? Neyi ifade ediyor?

 Snapchat'de IG, GN ve GM ne demek?

 Yaygın kullanılan bu ifadeler Snapchat uygulamasının teknik konularını kapsayan bir kısaltma değildir. Etkileşimde bulunan kullanıcıların birbiri arasında kullandığı kısaltma ifadelerdir. En çok kullanılan bu ifadelerden IG, GN ve GM ise;

Haberin Devamı

 IG: Bu kısaltma Instagram uygulamasını ifade etmektedir. Snapchat'de de bu ifade sık sık kullanılır.

 GN: GN kısaltması ''Good Night'' yani iyi geceler demektir. Hem yabancı hem de Türk kullanıcılar GN kısaltmasını iyi geceler anlamında kullanmaktadır.

 GM: Snapchat'de de rastlayabileceğiniz bu kısaltma ''Good Morning'' demektir. Türkçede karşılığı ise günaydın demektir.

 Snapchat'de IG, GN ve GM Kısaltmalarının Anlamı nedir?

 IG, GN ve GM kısaltmalarını kullanan kullanıcılar paylaştığı içeriklerinde IG, GN ve GM ifadelerine sık sık yer verir. Sırasıyla; Instagram, Good Night ve Good Morning anlamına gelen bu ifadeler sadece Snapchat uygulamasında değil hemen hemen her sosyal medya ve içerik platformlarında da sık sık kullanılır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!