Snapchat'de arkadaş ekleme, silme, bulma ve gizleme nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Snapchatde arkadaş ekleme, silme, bulma ve gizleme nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 03:16

Snapchat 24 saatlik hikaye paylaşımı yapabileceğiniz veya kısa mesajlar atabileceğiniz tüm dünya tarafından bilinen oldukça popüler bir uygulamadır. İnsanlarla arkadaş olarak onlara Snap atabilir, konuşabilir ya da birbirinden farklı Snapchat filtrelerinden faydalanabilirsiniz. Birçok farklı alternatif kullanıma sahip olan uygulama hakkında bulunan Snapchat arkadaş ekleme, silme, bulma ve gizleme nasıl yapılır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Snapchat oldukça eğlenceli ve birbirinden farklı kullanım imkanı sunan en popüler uygulamalardan biridir. Oldukça eğlenceli bir yazılıma sahip olan bu uygulama özellikle fotoğraf ve video çekmeyi seven kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

 Snapchat’de Arkadaş Ekleme Nasıl Yapılır?

 Snapchat üzerinden arkadaş eklemek için öncelikle ekleyeceğiniz arkadaşınızın kullanıcı adını bulmanız gerekmektedir. En sık tercih edilen yöntemlerden biri arkadaşınızın ismi ile ekleme yöntemidir. Bu sayede rehberinizde olmayan kişileri bile kullanıcı adı ile ekleyebilirsiniz. Kullanıcı adı hesabın tam adıdır, bunu öğrenerek kola bir şekilde ekleyebilirsiniz. Bunu yapmak için kamera ekranını bir yere kaydırınız, sonrasında Snapcode üzerinde görülen kullanıcı adına bakınız. Ardından arkadaş ekleye basarak, kullanıcıyı ekleyebilirsiniz. Snapchat’de arkadaş eklemek için uygulayabileceğiniz diğer yöntemler ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

Telefon numarası ile eklemek yapmak istiyorsanız öncelikle kişinin telefon numarasını rehbere ekleyiniz. Sonrasında ise kullanıcı adı yanında yer alan ekle bölümüne tıklayınız ardından arkadaş listesine ekleyiniz.

Bununla beraber Snapchat üzerinden eklemek istediğiniz kişiye, kullanıcı adınızı ekleyebilirsiniz.

Uygulanabilecek alternatif yöntemlerden bir diğer ise profil linkinin alınmasıdır. Snapchat profilleri üzerinde bağlantı oluşturulabilir ya da eklemek istediğiniz kişiye link ile beraber bağlantı gönderebilirsiniz.

 Snapchat’de Arkadaş Silme Nasıl Yapılır?

 Snapchat üzerinden arkadaş silme işlemi için öncelikle Snapchat uygulamasına giriş yapınız. Sonrasında sohbet sayfasına giriş yapınız. Ardından baloncuk bölümüne giriş yapınız, sonrasında ise yeni sohbet simgesine giriniz. Açılan arkadaş bölümünde silinecek olan arkadaşınızı bulun. Ya da direkt üst tarafta bulunan arkadaş arama bölümüne kullanıcının ismini giriniz. Kişinin adının üzerine parmağınızı basılı tutunuz. Ardından açılan menünün altında en alt bölümde yer alan ayarlar sayfasına giriniz. Arkadaşı sil kısmına dokunun. Sonrasında önünüzde çıkan silme doğrulama ekranında, evet bölümünü seçiniz.

Haberin Devamı

 Snapchat’de Arkadaş Bulma Nasıl Yapılır?

 Snapchat’de arkadaş bulmanın en pratik yolu kişileri toplu bir şekilde eklemektir. Bunun için uygulayabileceğiniz adımlar ise şöyledir;

Snapchat’i açın ve sonrasında profil simgesine tıklayın.

Sonrasında arkadaş olarak ekle bölümüne giriniz.

Tüm kişilerin olduğu bölüme giriş yapınız ve otomatik olarak herkesi ekleyebilirsiniz.

Bununla beraber eğer eklemek istediğiniz özel bir kullanıcı var ise kullanıcı adı ile onu aratabilir ve arkadaş olarak ekleyebilirsiniz. Arama bölümüne giriş yapınız ve kullanıcı adına girerek kişinin profiline dokunuzunuz ardından ise kullanıcıyı ekle simgesine tıklayarak direkt olarak kullanıcıyı ekleyebilirsiniz. Diğer tercih edilen yöntemlerden biri ise Snapchat uygulamasının sağladığı Snapcode sistemidir. Bunun için ise uygulayabileceğiniz yöntem ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

Eklemek istediğiniz arkadaşınızın Snapchat’ini açınız sonrasında ise Snapcode’una giriş yapmasını isteyin.

Ardından Snapcode bölümünü, telefon kameranız ile okutunuz.

Bununla beraber Snapcode ekran resmi olarak gönderilebilir ve bütün elektronik cihazlar üzerinden okutulabilir.

Sonrasında ise açılan Snapcode üzerinden arkadaş ekleme işlemini uygulayabilirsiniz.

Snapchat’de Arkadaş Gizleme Nasıl Yapılır?

 Snapchat’de arkadaşlarınızdan gizleme işlemini yapabilirsiniz. Bunun için kamera ekranını alt tarafa doğru kaydırınız ve profil sayfanızı açın. Ayarlar bölümüne giriş yapınız, sonrasında menü kısmını alt bölüme göre kaydırınız. İletişim seçeneğine giriş yapınız ve yönetin kısmına giriniz. Arkadaşlarım bölümüne tıklayınız, sonrasında ise arkadaşlarınızın ayarlarını buradan ekleyebilir gizleyebilir ya da hikayelerinizi açabilirsiniz. Bununla beraber hikayelerimi görüntüleyebilir kısmına giriş yapınız. Sonrasında ise belirli arkadaşlarınızı bu listeye ekleyerek sadece eklediğiniz arkadaşlarınızın hikayenizi görmesini sağlayabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!