Snapchat konum ayarları - Snap konum ekleme, kapatma, değiştirme, paylaşma ve geri alma

Güncelleme Tarihi:

Snapchat konum ayarları - Snap konum ekleme, kapatma, değiştirme, paylaşma ve geri alma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 02:59

Snapchat tüm dünyada kullanılan en yaygın fotoğraf ve videolu iletişim platformlarından biridir. Yeni güncellemeleri ile birlikte daha çok ön plana çıkan Snapchat'e konum ekleme özelliği de gelmiştir. Snapchat konum ayarları, konum ekleme, kapatma ve değiştirme hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Snapchat sosyal medyanın en popüler uygulamalarından biridir. Ortalama 170 milyon aktif kullanıcıya sahip olan Snapchat uygulaması üzerinden kullanıcılar fotoğraf ve video gönderilebilmektedir. Bununla beraber fotoğraf ve videolar üzerinden konum ekleme yapılabilmektedir. Konum eklemek tamamen kullanıcın isteğine göre düzenlenmektedir. Kullanıcılar dilerlerse konum ekleyip, konum gösterebilecekleri gibi konum ayalarını kapatabilirler.

 Snapchat Konum Ekleme

 Snapchat uygulaması üzerinden fotoğraf ve videolara konum eklenebiliyor. Snapchat gönderilerine konum eklemek için kullanabileceğiniz yöntemler ise şöyledir;

Snapchat uygulamasını açınız sonrasında ise uygulamaya giriş yapınız.

Fotoğraf çekme alanını açınız. Ekranın alt bölümünde yer alan menü kısmına giriş yapınız. Menü içerisinde bulunan konum simgesine tıklayınız.

Haberin Devamı

Sonrasında ise cihaz konumuza Snapchat’in erişimi açılır. Ben başlığı içerisinde bulunan konumunuzu belirleyiniz. Harita üzerinde yer alan konumunuzu işaretleyiniz, konumuzu harita üzerinden yakınlaştırabilir ya da uzaklaştırabilirsiniz.

Bu adımlara uygulayarak, kolay bir şekilde konumunuzu görebilirsiniz. Aynı zamanda da gönderilerinize konumunuzu ekleyebilirsiniz.

Snapchat Konum Kapatma

 Snapchat konumunuzu kapatabilir ya da konum paylaşımını engelleyebilirsiniz. Bu oldukça kolay bir şekilde yapılabilir. Konumunuzu kapatmak için uygulamanız gereken adımlar ise şu şekildedir;

Snapchat uygulamasını açınız sonrasında ise kamera bölümüne girerek, menü kısmına giriş yapınız.

Snap haritasını açarak, haritayı büyütünüz.

Sağ üst bölümde yer alan konum işaretine tıklayınız ve ayarlar bölümüne giriş yapınız.

Gizli moda giriş yaparak, harita üzerinde belirlenen konumunuzu kapatınız.

Gizli moda giriş yapmanız ile birlikte harita konumunuz herhangi bir şekilde görünmez. Bu hayalet mod olarak da bilinmektedir. Ancak konumunuzu gizleseniz bile diğer kullanıcıların konumunu görebilirsiniz. Dilerseniz gönderilerinizi özelleştirerek sadece arkadaşlarınıza konumunuzun ekli olduğu snapleri yollayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Snapchat Konum Değiştirme

 Snapchat kullanıcıların, deneyimini yükseltmek için her an konumu takip etmektedir. Bunun sebebi daha çok öneri çıkarmak ve hesabın gelişmesine yardımcı olmaktır. Ancak eğer gizli kalmak istiyorsanız konumunuzu değiştirebilirsiniz. Bununla beraber telefonunuzun konumunu da değiştirebilir, bu sayede otomatik olarak da konumunuzu değiştirebilirsiniz. Konum değiştirmek için uygulayabileceğiniz işlemler şu şekildedir;

Telefonunuzun ayarlar kısmına giriş yapınız sonrasında ise sistem bölümüne giriniz.

Sistem ayarları içerisinde bulunan hakkında kısmına giriş yapınız. Sonrasında ise yazılım bilgisine dokunun, geliştirici modu açınız.

Haberin Devamı

Sonrasında sahte konum uygulamasına giriş yapınız. Yeni konumunuzu belirleyin ve bu şekilde konum değiştirerek Snapchat uygulamasını kullanabilirsiniz.

Snapchat Konum Paylaşma ve Geri Alma

 Snapchat üzerinden konum atma ve isteği göndermek oldukça kolaydır. Konum isteği attıktan sonra isteğin üzerine tıklayarak, konum paylaşmayı geri alabilirsiniz. Snapchat map özelliği oldukça gelişmiş bir yapıya sahiptir. Bitmoji ile konum paylaşma tamamen kullanıcıların isteğine göre kullanılmaktadır. Kişiler dilerlerse konumlarını etkin hale getirebilir ya da hayalet modu kullanarak konumlarını gizleyebilirler. Snapchat konum paylaşma özelliği, Whatsapp’ta bulunan konum paylaşma özelliği ile hemen hemen aynıdır.

Haberin Devamı

 Konum paylaşmak isteyen kişiler İOS ya da Android telefonları üzerinden rahatlıkla konum atabilirler. Ancak uygulamanın son güncellemede bulunması gerekmektedir. Konum paylaşmak için, konum iznini uygulamaya vermeniz gerekmektedir. Uygulamaya giriş yapınız sonrasında arayüze giriniz. Sağ doğru ekranı kaydırınız ve sohbet bölümüne giriş yapınız. Konum göndereceğiniz kişinin üzerine tıklayınız. Ardından lokasyonu yolla ya da lokasyonu iste seçeneklerine tıklayınız. Konumumu gönder seçeneği ile konumunuzu arkadaşınıza konumunuzu gönderebilirsiniz. Konum isteme bölümüne tıklayarak, arkadaşınızdan konum isteyebilirsiniz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!