Snapchat kısayol nedir ve nasıl oluşturulur? Snapchat kısayol oluşturma özelliği açma 2022

Güncelleme Tarihi:

Snapchat kısayol nedir ve nasıl oluşturulur Snapchat kısayol oluşturma özelliği açma 2022
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 02:57

Snapchat dünyaca ünlü, 100 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Fotoğraftan, görüntülü konuşmaya kadar kullanıcılara birçok farklı alternatif kullanım alanı sunan Snapchat özellikle aktif kullanıcıları için birçok farklı özellik barındırmaktadır. Bu özelliklerden en bilineni ise Snapchat kısayoludur. Snapchat kısayol nedir, nasıl oluşturulur ve Snapchat kısayol oluşturma özelliği hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Arkadaşlarına direkt olarak ulaşmak isteyen ve kısa yoldan mesajlaşmak isteyen kişilerin aklına ilk gelen Snapchat özelliklerinden biri Snapchat kısayoludur. Bu özellikle hızlı bir şekilde gönderi paylaşmak isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir. Snapchat kısayolu sayesinde, herhangi bir şekilde kullanıcı arttırmadan kısa süre içerisinde snap gönderebilirsiniz.

 Snapchat Kısayol Nedir ve Nasıl Oluşturulur?

 Kullanıcı adı artmadan, direkt olarak snap yollamaya yardımcı olan Snapchat kısayol bölümü özellikle aktif olarak Snapchat kullanan kullanıcıların rahatlığı için hazırlanmış olan bir uygulama özelliğidir. Bu özellik sayesinde özellikle seri gönderi paylaşan kullanıcılar, yanlış kullanıcılara göndermeden ve kullanıcı ismi aramadan kolay bir şekilde snap paylaşımlarını yapabilirler. Snapchat kısayolları tamamen kişiselleştirilerek yapılabilir. Kısayol içerisine istenilen kişiler eklenebilir. Bu sayede hem snap gönderileri hem de mesajlar hızlı bir şekilde yollanır. Bu kısayollar kullanıcılar tarafından rahatlıkla değiştirilebilir, kişiler kısayolları istedikleri zaman silebilirler. Özellikle rahat bir şekilde snap yollamak istiyorsanız bu özelliği aktif hale getirebilirsiniz. Çok arkadaşınız olması halinde sadece yakın arkadaşlarınız ile snap üzerinden iletişime geçmek istiyorsanız kısayol oluşturarak, sadece yakınlarınıza snap yollayabilirsiniz. Çeşitli birçok Snapchat kısayolu oluşturmak mümkündür. Bu sayede hiç uğraşmadan kısa süre içerisinde iletişiminizi güçlendirebilirsiniz.

Haberin Devamı

 Snapchat Kısayol Oluşturma Özelliği Açma 2022

 Snapchat kısayol bölümü özellikle fazla sayıda Snapchat arkadaşı bulunan kişilerin tercih ettiği özelliklerden biridir. Yakın arkadaşları ile daha hızlı bir şekilde etkileşime geçmek isteyen kişilerin kullandıkları bu özellik yanlışlıkla snap yollamanın da önüne geçmektedir. Snapchat kısayol oluşturmak için uygulamanız gereken işlemler ise şu şekildedir;

Öncelikle Snapchat uygulamasına giriş yapınız sonrasında ise ekranı sağ kaydırınız. Ardından sohbet bölümüne giriş yapınız ve alt bölümde yer alan sohbet simgesine de tıklayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sohbet bölümüne giriş yaptıktan sonra sağ üst bölümde yer alan yeni sohbet alanına giriş yapınız.

Bu bölüm içerisinde kişileriniz bulunmaktadır. Sonrasında ise kısayol listesinde yer alan kullanıcı adlarına giriniz.

Sonrasında tekrardan sohbet alanına giriş yaparak, kısayol oluşturma işlemini sonlandırınız.

 Bu sayede kısa süre içerisinde kendinize ait kısayol bölümünü hazırlamış olacaksınız. İstediğiniz zaman kısayol içerisine yeni arkadaşlar ekleyebilir ya da bulunan mevcut arkadaşlarınızı bu listeden çıkarabilirsiniz. Bununla beraber alternatif birbirinden farklı Snapchat kısayolları oluşturabilirsiniz.

 Snapchat kısayol oluşturmanın birçok farklı avantajı bulunmaktadır. Özellikle 10 kişiden fazla arkadaşınız var ise hesabınızı rahat bir şekilde yönetmek için bu sistemi tercih edebilirsiniz. Bu sayede kullanıcıları tek tek aratmak yerine kısa süre içerisinde en yakın arkadaşlarınıza mesaj, video veya resim gönderebilirsiniz. Anlık gönderilecek olan gönderilerin daha kolay bir şekilde yollanmasına yardımcı olan kısayol bölümünden snap yollamak için sadece snap üzerinde yer alan alana tıklayınız.

Haberin Devamı

 Bu sayede özellikle başka kişilere mesaj göndermenizin önüne geçilir. Yanlışlıkla hikaye atma ya da özel içeriklerinizin topluluk ile paylaşılmasını engeller. Bununla beraber kısayol listesi göndereceğiniz görüntüleri unutmanızı engeller ayrıca Snapchat puanınız kısayol sayesinde kısa süre içerisinde daha yüksek rakamlara ulaşır. İphone için Snapchat kısayol oluşturma ise şu şekilde yapılmaktadır;

Ana ekrana giriş yaparak, sağa doğru kaydırın.

Sonrasında ise düzenle yazısına tıklayınız. Görünümü düzenlemek için Snapchat bölümünün yanında bulunan artı kısmına dokunun.

Sonrasında ise listeye alacağınız arkadaşlarınızı işaretleyin.

Bitmoji sahip olan kişiler listenizde aktif bir şekilde görünecektir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!