Snapchat bildirim gitmeden ekran görüntüsü nasıl alınır? Snapchat bildirim gitmeden ss alma

Güncelleme Tarihi:

Snapchat bildirim gitmeden ekran görüntüsü nasıl alınır Snapchat bildirim gitmeden ss alma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 02:29

Snapchat’te yapılan fotoğraf ve video paylaşımları ile birlikte gönderilen mesajlar, kaybolacak bir şekilde tasarlanıyor. Yani kısacası, karşı tarafta gördüğünüz bir şeyi bir daha görmüyorsunuz. Ama bu durum canınızı sıkıyorsa ve sonsuza kadar kaybolmasını istemediğiniz bir görüntü, mesaj varsa, bu durumun bir çözümü vardır. Snapchat bildirim gitmeden ekran görüntüsü nasıl alınırsizler için derledik.

Haberin Devamı

İnternet dünyasında ise, imkansız diye bir şey yoktur.

 Snapchat Bildirim Gitmeden Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

 Snapchat’te karşı tarafa bildirim gitmeden ekran görüntüsü alabilmeniz için izlemeniz gereken bazı yollar vardır. Bunlardan bazıları ise şunlardır;

Başka bir cihaz kullanabilirsiniz. Bu yöntem ise, hemen hemen hiçbir teknik bilgiye gerek kalmadan uygulayabileceğiniz bir yöntemdir. Eğer yanınızda başka bir tablet, telefon ya da kayıt yapabilecek başka bir cihaz varsa, fotoğraf ya da video çekme işlemini de rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda çok iyi bir çözünürlük de elde edemezsiniz. Ama bu ekran kaydına hemen ihtiyacınız varsa, çözünürlüğün daha düşük olmasını görmezden gelmeniz gerekir. Bu yöntemi uygularken de dikkat etmeniz gereken önemli bir detay vardır. Örneğin, ekran görüntüsünü almak istediğiniz iletide bir zaman sınırlaması varsa, fotoğraf çekmek için gereken zamanı doğru bir şekilde kullanamayabilirsiniz. Bu nedenle de video kaydını hazırda tutmak gerekir.

Haberin Devamı

Ekran kaydedici uygulamaları kullanabilirsiniz. Snapchat’te ekran görüntüsü kaydetmek için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise, üçüncü taraf uygulamalardan destek almaktır. Google Play Store ya da App Store’a giderek ‘snapchat ekran kaydedici’ yazdığınız zaman karşınıza pek çok alternatif çıkar. Herhangi bir uygulamayı kullanmak yerine, bunların içinden size en uygun olanı tercih etmeniz gerekir. Apple bu konuda çok hassastır. Aynı zamanda iPhone’lardaki yerleşik bulunan kamera kaydedici de bir işe yaramaz. Bu işlemi yaptığınız zaman da karşı tarafa anında bildirim gider. Android’de ise, bu konuda iOS’a göre çok daha fazla işe yarar. Konuyla ilgili geliştirilen pek çok uygulama karşınıza çıkar. iPhone kullanıcıları ise, eğer cihazları Jailbreakli ise (işletim sisteminde yaşanan kısıtlamaların kaldırılması için yapılan işlem) resmi olmayan mağazalar aracılığı ile uygulamalara ulaşabilir.

Google asistan kullanarak ekran görüntüsü alabilirsiniz. Google Asistan, bütün Android cihazlarda da desteklenmiyor. Ama sizin cihazınız bunu destekliyorsa, Snap’leri kaydetme konusunda Google Asistan işinize yarar. Kaydetmek istediğiniz görüntü anlık olabilir, bu nedenle de öncesinde bol bol pratik yapmanız gerekir. Snapchat’e giderek ana sayfa butonuna basılı tutabilir ya da “OK Google” diyerek Google Asistan’ı açabilirsiniz. Size nasıl yardımcı olabileceğini sorar. Burada siz de ‘ekran görüntüsü al’ talimatını da verebilirsiniz. Bunu yaptığınız zaman, ekran görüntüsünün kaydı ‘fotoğraf galerinize’ gitmez. Gmail, Skype, Slack gibi bir uygulama ile paylaşabilir ya da Google Fotoğraflar’a da ekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Eski Ekran Alıntısı Alma Yöntemleri

 Eskiden Snapchat’in haberi olmadan bazı yöntemlerle ekran kaydı da yapılabiliyordu. Örneğin, uçak modunu açılarak, önbellekte temizlenebiliyor ve oturumu kapatarak ekran kaydı alınabiliyordu. Bu yöntemleri, eğer hala uygulamanın eski sürümlerini kullanıyorsanız tercih edebilirsiniz. Ama yine de bunun büyük risk taşıdığını bilmeniz gerekir.

 Şimdi Dokunun “Now on Tap” uygulaması ile de ekran görüntüsünü alabilirsiniz. Bu yöntem ise, Android 6.0 Marshmallow’da tanıtıldığı Google’ın Şimdi Dokunun özelliğinin bazı kullanımını da içerir. Yani öncelikle, onu etkinleştirmeniz gerekir. Bu özelliği ise, Ayarlar → Google → Arama ve Şimdi → Şimdi de simgesine dokunarak rahatlıkla etkinleştirebilirsiniz. Onu etkinleştirdikten sonra da, Snapchat’ta bir “snap” aldıktan sonra Şimdi Aç kısmını başlatmak için home düğmesini basılı tutmanız gerekir. Daha sonra da, ekran görüntüsünü paylaşmak için solda yer alan paylaş düğmesini tıklamanız gerekir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!