Skandal fotoların cezası

Güncelleme Tarihi:

Skandal fotoların cezası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2009 09:18

Ünlü yıldızların "skandal fotoğraflarını" nete sızdırmanın cezası ne kadar olmalı? İşte bir örnek...

Haberin Devamı

Hong Kong'lu Sze Ho-chun, film yıldızı Edison Chen'in ve birçok aktrisin beraber zıplayıp hoplarken (!) çekilen binden fazla özel fotoğrafının internete sızmasına sebep olunca hapis cezasından kurtulamadı.

Olaylar Chen'in dizüstü bilgisayarını tamir için Ho-chun'a bırakmasıyla başladı. Bilgisayarda Chen'in aktris Cecilia Cheung ve pop yıldızı Gillian Chung ile oldukça samimi görüntülerini bulan Ho-chun bunları kendi bilgisayarına kopyaladı. Başta fotoğrafları kendine saklayan Ho-chun daha sonra bu fotoğrafları bir bayan arkadaşına verince işler karıştı.

Fotoğraflar internete düşünce skandal patlak verdi. Çin'i sarsan skandal sonucu Chen fotoğrafların kendisine ait olduğunu kabul etti ve özür diledi. Çin hükümeti ise skandalın yayılmasını engellemek için Google'ın görsel arama hizmetine yasak getirdi.

Haberin Devamı

Fotoğrafları kopyalayan Ho-chun da bu işten yakasını sıyıramadı. Açılan davada başkalarının bilgisayarına hakkı olmadığı halde erişip kendine çıkar sağlamaktan suçlu bulundu ve sekiz buçuk ay hapse mahkum edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİRBİRİNDEN MUHTEŞEM 80 DUVAR KAĞIDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!