İstanbul'daki telefon hatlarına ne oldu? Şebekeler düzelecek mi?

Güncelleme Tarihi:

İstanbuldaki telefon hatlarına ne oldu Şebekeler düzelecek mi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2019 15:49

İstanbul'da bugün yaşanan depremin ardından mobil hatlarda aksamalar meydana geldi. Vatandaşlar, İstanbul'da telefon hatlarındaki problem nedeniyle şebeke sorunu ile karşı karşıya geldi. İletişimsizlik yaşayan İstanbul halkı, mobil telefon hatlarında yaşanan sorunla alakalı bilgi edinmek adına araştırma yaparken, beklenen açıklama GSM şirketlerinden geldi. Peki, İstanbul'daki telefon hatlarına ne oldu? Şebekeler düzelecek mi?

Haberin Devamı

Neden arama yapamıyorum sorusuna cevap arayan birçok vatandaş, cep telefonlarında şebekenin olmaması nedeniyle araştırmalarına başladı. Deprem sonrası yakınlarına ulaşmak isteyen arama yapamayan binlerce vatandaş, şebeke neden yok sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, hatlar neden çekmiyor ve neden arama yapılamıyor? İşte, GSM operatörlerinden depremle alakalı yapılan açıklamalar.

TURKCELL'DEN AÇIKLAMA

Bugün İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında gerçekleşen 5,8 şiddetindeki depremin ardından yaşanan iletişim sıkıntısı ile ilgili ilk açıklama Turkcell’den geldi.

Turkcell’in sosyal medya hesabından duyurulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Silivri açıklarında meydana gelen depremden dolayı ses aramalarında yoğunluk yaşanmaktadır. Hizmet dışı kalan sahamız bulunmamaktadır. 4.5 G ve fiber altyapımız kesintisiz hizmet yapmaktadır. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun".

Haberin Devamı

Uzmanlardan alınan bilgiye göre, ülke genelinde faaliyet gösteren hiçbir GSM operatörünün şebekesinde halihazırda bir hasar ve kesinti bulunmamakta. Yoğun bir şekilde artan çağrı trafiğine bağlı olarak sesli aramalarda gecikmeler ve aksamalar yaşanmakta. İnternet ve SMS hizmeti sorunsuz devam etmekte. Alınan bilgiye göre konuyla ilgili tüm şirketler gerekli tedbirler için çalışmakta.

TÜRK TELEKOM'DAN AÇIKLAMA

Türk Telekom, deprem sebebiyle mobil hatlardaki yoğunluk kaynaklı kesinti söz konusu olmakla beraber, şirketin sabit ses, geniş bant ve fiber altyapısında herhangi bir kesinti ve sorun bulunmadığını duyurdu.

Türk Telekom tarafından yapılan açıklamada, "Merkez üssü Silivri olan deprem sebebiyle, mobil hatlardaki yoğunluk kaynaklı kesinti söz konusu olmakla beraber, sabit ses, geniş bant ve fiber altyapımızda herhangi bir kesinti ve sorun bulunmadığını belirtiriz. Sarsıntıdan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

ŞEBEKE NEDEN YOK?

GSM operatörleri, kendilerine gelen çağrılar üzerine konuyla ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Sorunun ilerleyen saatlerde ortadan kalkması bekleniyor.

Haberin Devamı

TELEFONDA SERVİS YOK HATASI NASIL DÜZELİR?

Telefonlarda hat çekmeme problemi üzerine servis yok hatası meydana geldi. Servis yok hatası, telefonun uçak moduna alınıp çıkartılması ya da telefonun kapatılıp açılması ile birlikte sorunun çözülmesi mümkün olabilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!