PS2 oyunları PS4'te çalışacak mı?

Güncelleme Tarihi:

PS2 oyunları PS4te çalışacak mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 09:33

Xbox One'ın geriye uyumluluk programında eski Xbox 360 oyunlarınızın diskini Xbox One'a takmanız karşınıza bir download sayfası gelmesi için yeterli oluyordu. Sony'nin aynı yolu tercih etmeyebileceğini gösteren oldukça ciddi işaretler söz konusu.

Haberin Devamı

BradazKing adlı kullanıcının, bir PS2 oyunu olan ve emülatörle PS4'te oynanabilen Dark Cloud'un bilgileri arasında yakaladığı detayda şöyle bir bölüm var ki canınızı sıkması hayli mümkün. Buna göre ne PS2 disklerini takarak PSN'den ücretsiz indirebiliyorsunuz, ne de PS3'te oynadığımız PS2 Classics oyunlarını yeni sisteme aktarabiliyorsunuz.

Bu ekran görüntüsü elbette Sony tarafından onaylanmış değil veya kesinlikle gerçek olduğunu söyleyebileceğimiz kadar kanıt yok elimizde, bununla birlikte Playstation duyurularındaki genel formatın korunduğunu ve gözümüze çarpan bir hata veya aksaklık olmadığını da söylememiz gerek.

Yukarıdaki veriler ışığında Sony'nin PS2 oyunlarını emülatör üzerinden PS4'te oynamanız için bir kez daha bizlere satmaya çalışması oldukça kuvvetli bir ihtimal. Yaratacağı hoşnutsuzluk bir tarafa, bu PS2'nin 1850 oyunluk dev arşivinin bile Xbox'a cevap verememesi anlamına geliyor. Sony'nin program detaylarını kısa zaman içinde paylaşması bekleniyor, bakalım nasıl bir yanıt gelecek?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!