POV ne demek ve sosyal medya içerisinde POV anlamı nedir? (Instagram, TikTok, Facebok ve Twitter)

Güncelleme Tarihi:

POV ne demek ve sosyal medya içerisinde POV anlamı nedir (Instagram, TikTok, Facebok ve Twitter)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2022 19:15

Günümüzde artık pek çok alanda kısaltmalar karşımıza çıkmaktadır. Özellikle sosyal medya platformlarında kullanılan kısaltmalar ile birçok paylaşım yapılmaktadır. Pov kısaltması da sıklıkla karşılaştığımız bir paylaşım akımlarından biridir. Pov ne demek ve sosyal medya içerisinde Pov anlamı nedir merak edilen tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

POV ne demek sorusunun bu kadar çok araştırılması sıklıkla kullanılan kısaltmalardan biri olmasından kaynaklanıyor. Ancak bunun yalnızca TikTok, Instagram ya da başka bir sosyal alanla özdeşleşmediğini söylemek gerekiyor. Bununla birlikte televizyon ve sinema alanında da POV terimi sıklıkla kullanılmaktadır.

 Pov Ne Demek ve Sosyal Medya İçerisinde Pov Anlamı Nedir? (Instagram, Tiktok, Facebok ve Twitter)

 POV kelimesi, Point of View sözcüklerinin kısaltmasıdır. Point of View Türkçe çevirisi ise bakış açısı olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle sosyal medya platformları olan TikTok, İnstagram, Facebook ve Twitter'da sık sık kullanılır. İçerik sahipleri POV kelimesi ile kendi bakış açılarından ve gözlemlerini paylaşırlar.

 Videolarında ise bunu anlatabilmek için "pov" sözcüğünü kullanırlar. Ancak bu kelime sadece sosyal medya içeriklerine özgü değildir. Bununla birlikte herhangi bir şeyin yorumlarında ve gözlemlerinde de POV kelimesi sıkça kullanılır. Bakış açısı anlamına gelen bu kelime özellikle korku, gerilim gibi filmlerde sahnelerin, karakterin gözünden çekilmesi ile seyirciye aktarılmaktadır. Böylelikle seyirci izlediği videoya daha hakim olabilmektedir. Bu nedenle Pov kelimesi sosyal medya dışında da çok rastladığımız bir terim olmaktadır. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!