Popüler müzik servisi kapanıyor

Güncelleme Tarihi:

Popüler müzik servisi kapanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2013 14:26

İki senedir faaliyet gösteren müzik paylaşımı odaklı sosyal servis Turntable.fm kepenk indiriyor.

Haberin Devamı

Site kurucusu Billy Chasen, sitenin masraflarını önceki projelerden elde ettiği gelirle karşılıyordu. Odalara katılan müzik severler, DJ adlı yöneticilerin seçtiği parçaları dinliyor ve metin esaslı sohbet edebiliyordu. DMCA sözleşmesinden dolayı sadece ABD’deki kullanıcılara hizmet sunuluyordu.

Turntable tarafından yapılan açıklamaya göre sosyal servisin kapatılması kararı hayli zorlu oldu. Bundan böyle tüm odak noktası Turntable Live adı verilen yeni servis olacak. Yeni sitede amaç sanatçıları keşfetmek ve takipçilerine canlı konser deneyimi sunmalarına imkan vermek. Turntable.fm kullanan çok sayıda fanatik bulunmaktaydı. Ancak görünüşe bakılırsa müzik dosyalarını online yolla üyelere vermek hayli fazla masraf oluşturdu.

2 Aralık 2013 tarihinde servis sona erecek. Buna yönelik olarak son bir parti sözü var. Turntable Live’a odaklanmak isteyen firma ilk aşamada gelen tepkilerden ötürü olumlu düşünüyor. Turntable SoHo stüdyoları, canlı konser deneyimini yeniden canlandırmaya çalışacak. Elbette ünlü olmak isteyen sanatçılar için iyi ve ekonomik seçenek. Ayrıca e-biletleri konserden önce satışa çıkarabilecekler. Şimdiye kadar 11 konser gerçekleşti ve sonuncusunda 170 izleyici 670$ ödedi.

Radikal Teknolog

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!