Playstation 5 tanıtımı saat kaçta ve nereden izlenebilecek? Playstation 5 fiyatı ve özellikleri için heyecan dorukta

Güncelleme Tarihi:

Playstation 5 tanıtımı saat kaçta ve nereden izlenebilecek Playstation 5 fiyatı ve özellikleri için heyecan dorukta
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2020 15:53

Oyun tutkunlarının merakla beklediği Playstation 5 (PS5) tanıtım günü geldi çattı. Playstation 5 fiyatı, özellikleri, yenilikleri gibi pek çok detayın lansmanda açıklanması bekleniyor. Peki, Playstation 5 tanıtımı saat kaçta ve nereden izlenebilecek? İşte, PS5 lansman gecesine özel önemli bilgiler...

Haberin Devamı

Sony, yaptığı açıklamayla Playstation 5 için net tarih verdi. 11 Haziran 2020 Perşembe Türkiye Saati ile 23:00’te tanıtılacak olan Playstation 5 tanıtımını izlemek için kullanıcılar PlayStation YouTube kanalını kullanabilir. Sony'nin bu yıl piyasaya süreceği PlayStation 5'in Ekim ayında raflardaki yerini alması bekleniyor.  Peki, Playstation 5 özellikleri neler? Playstation 5 fiyatı ne kadar olacak?

İşte bu akşam ilk kez duyurulması planlanan PS5 oyunları:

Spider-Man 2, Horizon Zero Dawn 2, God of War 2, Gran Turismo 7, Silent Hill, Resident Evil 8, Demon's Souls remake, COD 2020, Assassin's Creed: Valhalla, Watch Dogs Legion, DiRT 5

Playstation 5 özellikleri neler?

PS5, bir önceki jenerasyona oranla daha hızlı olacak. Yapılan değişiklikle oyuncuların da daha rahat hareket edebilmesi sağlanacak. Oyunlar ve yayınlar 100 kat hızlı olacak. Ayrıca cihaz harici diskleri de destekleyecek. Sony, sürpriz bir hamleyle geçtiğimiz haftalarda PlayStation 5'in oyun kolu olacak olan Dualsense'i ortaya çıkarmıştı.  DualSense'e dahil edilen hoparlör ve mikrofon da kulaklığa gerek olmadan kullanıcıların sohbet edebilmesine imkan tanıyacak.

Haberin Devamı

Yeni konsolda PS 4 ve PS 4 Pro oyunlarına geriye dönük uyumluluk olacak. Grafik tarafında ise Ray Tracing desteği sadece ışıklarda değil gölgelerde, ses ve yansımalarda da kullanılacak.

PlayStation 5 3 boyutlu ses teknolojisi olan Tempest 3D'yi kullanacak.

  • İşlemci: 8x Zen 2 çekirdek - 3,5 GHz
  • GPU: 10,28 TFLOP, 36 CU 2,23 GHz
  • GPU mimarisi: Özel RDNA 2
  • Bellek: 16 GB GDDR6 / 256 bit
  • Bellek bant genişliği: 448 GB/sn
  • Dahili depolama: 825 GB SSD
  • IO: 5,55 GB/sn (Ham) 8-9 GB/sn (sıkıştırılmış)
  • Artırılabilir hafıza: NVMe SSD Slotu
  • Harici depolama: USB HDD desteği
  • Optik sürücü: 4K UHD Blu-ray sürücü

Playstation 5 fiyatı ne kadar olacak?

Playstation 5 için Sony tarafından yapılmış net bir ücret açıklaması yok. Tahminlerin geneli 499 doları işaret ediyor.  11 Haziran’da gerçekleştirilecek tanıtımda Sony'nin fiyat bilgisini de duyurma ihtimali söz konusu.

 

BAKMADAN GEÇME!