PlayStation 4 satışları yavaşlıyor! Sebebi ise...

Güncelleme Tarihi:

PlayStation 4 satışları yavaşlıyor Sebebi ise...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2020 08:22

Sony'nin satışa sunulduğu ilk günden bu yana yoğun ilgi gören oyun konsolu PlayStation 4'ün satışlarında son zamanlarda kayda değer bir yavaşlama dikkat çekiyor. Hatta PlayStation 4 satışları 2019 yılının üçüncü çeyreğinde, 2013 yılındaki lansmanından bu yana en düşük satış istatistiğini gördü. Peki bu tablo nasıl ortaya çıktı?

Haberin Devamı

PlayStation 4 satışlarının bu yıla kadar yüksek hacimle gitmesi; ancak 2020 yılına girmemizle birlikte kayda değer bir yavaşlama yaşanmasının tek bir izahı var: PlayStation 5... Sony’nin PlayStation 4 satışları 2019’un üçüncü çeyreğinde yıllık bazda yüzde 25 oranında düştü. Sony, üçüncü çeyrekte 6.1 milyon adet, 2019 yılı toplamındaysa 108.9 milyon PlayStation 4 satışı gerçekleştirdi.

Düşüş oranı bu kadar yüksek olunca da oyuncuların büyük bir iştahla PlayStation 5'i beklediği sonucu ortaya çıkıyor. Kullanıcılar PS4 almak yerine bu yıl satışa sunulması beklenen PS5 için bütçelerini saklamayı tercih ediyor. 

Ancak bu tabloda okunması gereken bir başka nokta daha var: O da oyunların kendisi... PlayStation için çıkan ve büyük bir patlamaya neden olmayan oyunlar da konsol satışlarını pek hareketlendiremiyor. Bu da büyümede yavaşlamaya neden oluyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!