OEM ne demek? OEM açılımı nedir?

Güncelleme Tarihi:

OEM ne demek OEM açılımı nedir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 05:26

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bilgisayarlar da hayatımızın büyük bir bölümünde yer almaya başlamıştır. Bilgisayarların farklı markaların donanımlarından meydana getirerek satış işlemlerini gerçekleştiren pek çok firma bulunmaktadır. OEM kavramı burada karşımıza çıkmaktadır. Peki OEM ne demek? OEM açılımı nedir? Sizlere OEM tanımı ve açılımını detaylıca derledik.

Haberin Devamı

OEM açılımı ile Original Equipment Manufacturer olarak bilinmektedir. Türkçesi ise Orijinal Ekipman Üreticisi olarak ülkemizde kullanılan bir sözcük olmaktadır.

 OEM Ne Demek?

 OEM sözcüğü markaların donanımlarından meydana getirilerek satış yapan şirketler için kullanılmaktadır. OEM 'e örnek vermek gerekir ise günümüzde pek çok bilgisayar firmalarını örnek gösterebiliriz. Bunlara Asus, Dell veya Sony gibi şirketleri örnek gösterebiliriz.

 OEM bilgisayarları ülkemizde toplama bilgisayarlar ile benzer bir sözcük olarak da bilinmektedir. OEM'ler ürünlerini daha uygun fiyatlarda üretirler ve ambalaj yerine direk ürüne odaklanırlar. Ülkede genel olarak OEM'lerin kalitesi olduğuna dair genel bir kanı bulunsa da bu yanlıştır. OEM kullanıcılara çok iyi hizmetler verebilir.

Haberin Devamı

 OEM sözcüğünün karşımıza çıktığı diğer bir alan ise yazılım ve işletim sistemleridir. Genellikle yeni bilgisayarlar ile birlikte kullanıcılara sunulan kurul diski OEM olmaktadır. Bu diskin daha sonradan satılması veya farklı bir yerde kullanılması mümkün değildir.

 Günümüzde OEM'ler çok sık tercih edilmeye başlanmıştır. Bunun en büyük nedenlerinden birisi fiyat olarak markalı ürünlere göre daha uygun olmasıdır. Eğer yeni bir işletim sistemi alınacak ise müşteri desteği ile alınan bir Windows ile OEM şeklinde alınan Windows arasında ciddi farklar olacaktır.

 OEM Açılım Nedir?

 OEM ile ilgili en merak edilen konulardan birisi de açılımıdır. OEM'nin açılımı Original Equipment Manufacturer olmaktadır. Ülkemizde de bu sözcük sıklıkla kullanılmaktadır. Türkçede kullanılan hali ile ise OEM'nin açılımı Orijinal Ekipman Üreticisi olarak kullanılmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!