Nokia'nın yeni yıldızı ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Nokianın yeni yıldızı ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2011 12:48

Nokia'nın ilk kez MeeGo işletim sistemini kullandığı yeni akıllı telefonu N9 nihayet ortaya çıktı. İşte Nokia N9'un özellikleri, fiyatı ve kullanıcılara sunulacağı tarih...

Haberin Devamı

İŞTE NOKIA'NIN YENİ TELEFONU N9 / FOTO GALERİ

Nokia'nın merakla beklenen yeni akıllı telefonu N9'un Türkiye lansmanı bugün yapıldı. Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy'un katılımıyla gerçekleştirilen toplantının ardından N9'u test etme şansım da oldu.

Öncelikle Nokia N9'un teknik özelliklerinden bahsedelim: 116.45x61.2x7.6-12.1 mm ebatlarında olan ve 135 gram ağırlığındaki Nokia N9, 16 GB dahili bellek ile kullanıcılara sunuluyor. 3.9 inç'lik ekranı ile 854x480 piksel çözünürlüğe ulaşan N9, diğer Nokia telefonlarının aksine tamamen dokunmatik arabirimle kullanılıyor. 8 megapiksel dahili kamerası bulunan N9'da çift led flaş bulunuyor.

Selim ÖZTÜRK'ün haberi
hurriyet.com.tr


NFC(örneğin iki cihazın birbirine bağlanmasıyla veri transferini gerçekleştirebilmesi), 3G, WiFi ve Bluetooth teknolojilerini destekleyen cihaz bu yılın 4. çeyreğinde bin 500 TL'lik fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

NOKIA'NIN İLK MEEGO'LU TELEFONU

Symbian'dan farklı olarak bu kez telefonunda MeeGo işletim sistemini kullanan Nokia, N9'da MeeGo 1.2 Harmattan sürümünü kullanıyor. Arabirimiyle biraz Android'i andıran MeeGo'nun daha sonraki Nokia telefonlarda kullanılıp kullanılmayacağı henüz belli değil.

ABD'DE SATIŞA SUNULMAYACAK

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nokia Türkiye Genel Müdürü Uyansoy, "N9'lar neden ABD ve Japonya'da satışa sunulmayacak" sorusuna "O ülkelere özel bir durum söz konusu, yani söz konusu ülkelerde farklı ürünler var ve N9 bu kitlelere hitap etmiyor" şeklinde yanıtladı. N9'un birkaç ülke dışında dünyada birçok ülkede satışa sunulacağının altını çizen Uyansoy, N9'un ne kadar satacağına dair bir açıklama yapmalarının söz konusu olmadığını; ancak iyi bir satış rakamı elde edeceklerine inandıklarını kaydetti.

Symbian'a 2016 yılına kadar desteklerini sürdüreceklerini belirten Uyansoy, Nokia olarak bir geçiş dönemini yaşadıklarını; ancak Türkiye pazarının bu durumdan etkilenmediğini vurguladı.

UYGULAMALAR NE OLACAK

Diğer akıllı telefonlarında olduğu gibi Nokia N9'a uygulama yüklemek isteyen kullanıcıların Ovi Store hesaplarını kullanarak istediği uygulamaları indirebilmesi mümkün. N9'la birlikte Angry Birds gibi popüler mobil oyunlar da yüklü olarak kullanıcılara ulaşıyor.

ÜÇ FARKLI EKRANDAN OLUŞUYOR

3 farklı pencere kullanan N9'da bir pencereden kullanıcılar tüm uygulamalarına ulaşırken, ikinci ekranda Twitter ve Facebook gibi akışlara ulaşılabilirken, üçüncü son pencereden ise kullanıcı halihazırda açtığı uygulamalara kolayca ulaşabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!