Nokia ve MeeGo Türkiye işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Nokia ve MeeGo Türkiye işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2011 11:47

Nokia ve MeeGo Türkiye Nokia N9 uygulama ekosistemini geliştirmeye yönelik bir işbirliği başlattı.

Bu işbirliği kapsamında geliştiriciler, Nokia N9 ve Symbian cihazlara Qt platformunda uygulama geliştirmeye yönelik “Nokia Uygulama Geliştirme” kitabına ücretsiz sahip olabilecek, İngilizce Nokia N9 uygulamalarını Türkçe’ye çevirerek ekosisteme destek olabilecek ve bu telefon için geliştirdikleri uygulamaları yarışmaya göndererek bir Nokia N9 kazanma fırsatı yakalayabilecekler.
 
Kullanıcıların ülkemizden erişebilecekleri uygulama sayısını ve çeşitliliğini artırmanın yanı sıra geliştiricilere fırsatlar sunmayı da hedefleyen işbirliği üç farklı boyutta gerçekleşecek.
 
MeeGo Türkiye Uygulama Yarışması

İlk etapta MeeGo Türkiye tarafından geliştiricilere yönelik bir yarışma düzenleniyor. MeeGo işletim sistemli akıllı telefon Nokia N9 için geliştirilen uygulamaların MeeGo Türkiye jürisi tarafından değerlendirileceği yarışmada en iyi uygulamanın sahibi bir Nokia N9 kazanacak.  
 
Yarışmaya katılmak isteyenlerin Qt Quick platformunu kullanarak geliştirecekleri uygulamalarını MeeGo Türkiye’ye ulaştırmaları gerekiyor. Son başvuru tarihi 31 Aralık 2011 olan yarışma hakkında daha fazla bilgi almak ve katılım koşullarını öğrenmek için http://www.meegoturkiye.org/ adresi ziyaret edilebilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!