Modern Warfare bitiyor mu

Güncelleme Tarihi:

Modern Warfare bitiyor mu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 17:40

Modern Warfare 2 büyük bir hit oldu ama sonrasında yaşananlar giderek ciddileşiyor.

Haberin Devamı

Dünyanın gelmiş geçmiş en popüler  bilgisayar  oyunlarından birisi olan Call of Duty: Modern Warfare II'yi geliştiren ekip Activision'a ödenmeyen paraları yüzünden dava açmıştı.

Geliştiriciler, Activision'un kendilerine vadettiği payları, bonusları ve diğer ödemeleri yapmadığını iddia ediyor ve davanın bedeli yaklaşık 500 milyon doları buluyor.

Activision, oyunu geliştiren Infinity Ward'ın kurucularından Jason West ve Vince Zampella'nın "kontratı çiğnemek ve itaatsizlik" suçlarından kovmuştu. Ama o günden bu yana çalışanların artan şikayetleri, istifaları ve şimdi de davalarıyla karşı karşıya. Bu ikilinin ayrıca açtığı davanın bedeli de 36 milyon doları buluyor.

Bütün çalışanların şikayeti aynı "Paramız ödenmedi"...

Infinity Ward'ın geliştirdiği oyun, Activision'a sadece 24 saat içerisinde 310 milyon dolar kazandırarak tarihe geçmişti.

Haberin Devamı

 Bir  bilgisayar oyunu olan CoD: MW2 sayısız sinema ve müzik yapımını dahi geride bırakmıştı. Geçtiğimiz  aya  kadar dünya çapında 14 milyonun üzerinde satılan oyunun toplamda  700 milyon dolar kazandığı sanılıyor.

Ancak Mart ayında yaşanan olaylar zinciri, çalışanların bir kısmının kovulan 2 yöneticileriyle birlikte Respawn Entertainment'ı kurmasına yol açtı. Activision'a karşı Electronic Arts ile el sıkışan çalışanlar artık bu bayrak altında oyun geliştirecek. 80 çalışandan 26'sı Respawn'a geçti.

Dava açan 38 çalışan kendilerine verilen vaatlerin yerine getirilmediğini, dahası Modern Warfare 3 gibi oyunlarda da emek sarfettiklerini ve Activision'ın Modern Warfare için devam oyunu çıkartmaya hakkı olmadığını belirtiyorlar. Sonuçta Activision'un 2 kişiyi kovmasıyla başlayan olaylar, Modern Warfare 3'ün hiç çıkmamasına bile sebep olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!