Mikroskobu kim buldu ve icat etti? Mikroskop ne zaman bulundu

Güncelleme Tarihi:

Mikroskobu kim buldu ve icat etti Mikroskop ne zaman bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2020 02:42

Mikroskop bilim dünyası için en önemli icatlardan birisi olarak kabul edilmektedir. Mikroskobun icat edilişi için bir serüven de bulunmaktadır. Mikroskop ile birlikte küçük mikropları ve gözle görülmeyen tüm bakterileri gözlemleyebiliriz. Son aylarda mikroskobun bulunuşuna dair tüm detaylı bilgiler araştırılmaktadır. Peki mikroskobu kim buldu? Mikroskobu kim icat etti? Mikroskop ne zaman bulundu? İşte mikroskobun icat ediliş serüvenine dair tüm bilgiler.

Haberin Devamı

Mikroskop içerisinde birçok merceğin olduğu bir alettir. Bu sayede gözle görülmesi imkansız olan tüm bakterileri ve mikropları bu alet yardımı ile kolayca görülmektedir. Mikroskop pek çok alanda kullanılan günümüzde ki en yaygın aletlerden birisidir. Özellikle laboratuvarlar da sıklıkla mikroskoplara rastlayabiliriz. Günümüzde mikroskobun kullanıldığı pek çok türü bulunmaktadır.

 Mikroskopu Kim Buldu?

 İlk mikroskop tarihte Hollandalı mucit olan Zacharias Janssen tarafından bulunmuştur. Janssen bulmuş olduğu bu mikroskobu, teleskop üzerinde yapılan birkaç değişlik neticesinde bulmuştur.

 Mikroskopu Kim İcat Etti?

 Mikroskop Zacharis Janssen tarafından icat edilmiş bir alettir. Daha sonra ise Alman ve İngiliz bilim adamları da bulunan mikroskop üzerinde yaptıkları deneyler ve geliştirmeler ile bugünkü halini alan bir modern mikroskobu icat etmeyi başardılar. İlk modern mikroskop yine Hollandalı mucit olan Antonie van Leeuwenhoek ve İngiliz mucit olan Robert Hook tarafından bulunmuştur.

Haberin Devamı

 Ayrıca Galileo Galile tarafından da mikroskop geliştirilmiştir.

 Mikroskop Ne Zaman Bulundu?

 Mikroskop tarihte ilk kez 1590 yılında icat edilmiştir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!