Microsoft'tan rakiplerine taş

Güncelleme Tarihi:

Microsofttan rakiplerine taş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2010 13:22

Microsoft'un önemli ismi Ray Ozzie'den, rakipleri Google ve Apple hakkında ilginç açıklamalar...

Haberin Devamı

Microsoft'un baş yazılım mimarı Ray Ozzie, Apple ve Google hakkında konuştu.

Yazılım  devinin en önemli isimlerinden biri olan Ozzie, rakipleri olan Apple'a büyük saygısı olduğunu söyledi. Bununla birlikte mevcut kapalı yaklaşımının fazlasıyla cihaz odaklı olduğu eleştirisinde bulundu.

Ozzie'ye göre geleceğin teknolojileri bulut bilgi işlem üzerinden sunulacak yazılım ve hizmetlerde yatıyor. "Daha çok cihazın, araca dönüştüğü bir dünyaya doğru yer alıyoruz; düşürürsen neyi kaybettiğini düşünmek zorunda değilsin. Farklı renkte ya da boyutta bir cihaz istersen alıp kullanabilir ve verilerini nasıl aktaracağın konusunda kafa yormayabilirsin" diyen Ozzie, masaüstü, dizüstü, mobil internet cihazları arasında özgürce geçişten bahsediyor.

"Herkes Apple için, Apple'ın kendi API'lerini kullaranak programlama yapma konusunda anlaştı sayılır. Ancak bir dönüp baktığınızda Apple'ın kendi standartlarının gelecek bulut bilgi işlem teknolojilerine uygun olmadığını görmek mümkün. Çoğunluk geleceğin bulut bilgi işlemde olduğunu görürken, Apple hala kendi cihazları ve internet tarayıcısında kullanılan HTML için farklı yollar gerektiriyor" açıklamasında bulunuyor Ray Ozzie.

Haberin Devamı

Google'a gelince, Ozzie "Google HTML hem internet tarayıcı, hem de cihazlar için çözümdür diyor. Ama aslında bu yaklaşım cihazlar konusunda gelişme sağlamıyor" diyor.

Apple'ın çok donanım odaklı, Google'ın da çok tarayıcı odaklı olduğunu belirten Ozzie, Microsoft'un bu konuda ideal dengeyi bulduğunu ya da bulmak istediğini vurgulamış oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!