Microsoft'tan Çin'e karşı atak

Güncelleme Tarihi:

Microsofttan Çine karşı atak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2008 10:51

Microsoft korsan Windows'ların ekranını karartan uygulaması için bir savunma yayınladı.

Haberin Devamı

Microsoft Çinli kullanıcıların protestolarına karşı yaptığı açıklamada Windows Office Genuine Advantage programının yanlış anlaşıldığının  altını çizdi. Çinli kullanıcılar bilgisayarlarında kopya XP  tespit edildiğinde ekranlarının kararmasını protesto etmiş, şirketi sistemlerine izinsiz girerek kişisel bilgileri ele geçirmekle suçlamıştı.

Microsoft yaptığı açıklamada kullanıcıların isim soyadı, e-posta adresi gibi kişisel bilgilerinin kesinlikle toplanmadığını ve kullanıcıyı ifşa etmek amaçlı herhangi bir uygulamanın yapılmadığını garanti ettiklerini bildirdi. Windows Genuine Advantage programının tamamen gönüllü bazda çalıştığını, kullanıcıların bilgisayarlarının da çalışmayı durdurmayacağını açıkladı.

Windows Genuine Advantage (WGA) ve Office Genuine Advantage (OGA) programları 2005 yılında duyurulmuştu. Çin'de aktif hale gelmesi de 2006 yılına rastlıyor. Windows XP Professional ile gelen siyah ekran uygulaması da kullanıcıların son zamanlarda şikayetlerini sert biçimde dile getirmelerine neden olmuştu.

Haberin Devamı

Microsoft yaptığı açıklamada "bir çok araştırma gösteriyor ki, Windows kullanan kullanıcıların yüzde 20 gibi büyük bir bölümü aslında korsan kopya kullandıklarından habersiz. Yayımladığımız mesaj kullanıcıları hem uyarmak hem de bilinçlendirmek amaçlıdır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!